lauantai 6. huhtikuuta 2013

Maailman kauneimmat lautaset

"Mummoastioiden" kerääminen on edelleen yksi lempiharrastuksistani. En ole ollut mitenkään erityisesti Arabian astioiden perään ja olen pitänyt niitä hintansa suhteen yliarvostettuna. On minulla joitakin Arabian astioita, mutta pääasiassa astiani ovat saksalaisia, tsekkiläisiä ja puolalaisia.

Tiistaina silmieni eteen osui läjä Arabian lautasia. Niin kauniita, että henkeä ahdisti. Kuusi matalaa lautasta ja kolme syvää lautasta, Arabian Diamantia. 10 € kappale. Vajaan tunnin verran koitin keksiä itselleni muuta ajateltavaa, perusteluja olla ostamatta kyseisiä lautasia ja vakuuttelua itselleni, että missään tapauksessa en tarvitse maailman kauneimpia lautasia. Epäonnistuin ostopäätöksen vastustamisessa ja pian oli kaupat tehty.

Kovin ystävällisesti lautaset toimitettiin minulle kotiin ja tänään nuo kaunottaret saapuivat. Aikanaan, kun jälkipolvi kärrää minut vanhainkotiin, täytyy muistaa ottaa ainakin yksi noista lautasista mukaan. Vanha saapaskin maistuisi hyvältä näin kauniilta lautaselta!

Maailman kauneimmat lautaset tarvitsevat seurakseen tietysti maailman kauneimmat lasit. Kuusi kappaletta myrkkylasisia shamppanjalaseja odotti postissa noutamista.

Myrkkylasinen sokerikko tuli lusikka- ja lasikauppojen kylkiäisenä. En varsinaisesti kerää myrkkylasia, mutta tämä sokerikko voisi sopia ehkä siskolleni.

Lautasia aikani katseltuani aloin haaveilemaan kesäisemmästä ilmeestä olohuoneeseen ja nettihän on tässä suhteessa varsin viheliäinen: pian löytyi mieleinen verhokangas, joten suunta kohti Petikon Eurokangasta.

Muita viikon hankintoja ovat kaksi emalivatia, jotka huusin Huutonetistä.

Lisäksi mustavalkokuvioisia "mummoastioita". Vaikka astiat oli pakattu huolellisesti, valitettavasti yksi pieni lautanen sekä kulho oli mennyt rikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti