sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Juicemaster

Kesälomani lopulla osallistuin elävän ravinnon kurssille. Vanha koulukaverini on noudattanut kyseistä ruokavaliota jo neljän vuoden ajan ja on pysynyt terveenä ja energisenä. Olen utelias kaikenlaisen ruuan suhteen ja lähdin mielelläni koulukaverini mukaan. Kurssilla oli parikymmentä asiasta kiinnostunutta ja teimme yhdessä monipuolisen kasvisaterian. Terveysvaikutuksistaan huolimatta vehnänorasmehu ei kuulu niihin juomiin, joita kovinkaan mielelläni joisin. Ei se pahaakaan ole, mutta maistuu vastaleikatulle nurmikolle. Kaikki muu tarjolla ollut oli erittäin hyvää.
Aterian jälkeen oli vielä aiheeseen liittyvä luento. Sain autokyydin mukavalta kurssilaiselta, joka oli aiemmin ollut useamman vuoden kyseisellä ruokavaliolla, mutta pari vuotta sitten repsahtanut takaisin sekasyöjäksi. Kotiin päästyäni mietin ruokavaliota tarkemmin ja tulin siihen lopputulokseen, että sen toteuttaminen olisi melko helppoa kotioloissa, mutta töissä, ravintoloissa syödessä ja kyläillessä hankalampi. Tai tokihan joka paikassa voisi ottaa vain salaattia, mutta ainakin omassa lähipiirissäni tilanne ei olisi ollenkaan niin yksinkertainen. Äitini varmasti pahoittaisi mielensä, jos en söisi aterialla muuta kuin salaattia. Kun siinä salaatissakaan ei saisi olla mitään muuta kuin kasviksia ja niistäkin vain kypsentämättömiä eli hillosipulitkin olisivat poissuljettu raaka-aine. Siskoni taas pyrkii aina laittamaan ruuan, jossa jokaiselle on jotain. Mutta koska lähipiirissämme on jo monenlaista ruokavaliota ja niistä toki tärkeimpänä vaikeat allergiat, niin yksi ylimääräinen muista poikkeava ruokavalio tekisi yhteisten päivällisten viettämisen melko hankalaksi. Ainakin sille, joka valmistaa ruuat.

Jotain kurssista kuitenkin jäi alitajuntaan itämään ja niinpä kävin torstaina ostamassa mehustimen. Ei mehumaijaa vaan laite, joka puristaa hedelmistä, marjoista ja vihanneksista mehun.  Hurahdettiin kuopuksen kanssa laitteeseen heti ja eilen kävin vielä täyttämässä hedelmävarastot.
Tänä aamuna tein tuoremehun viinirypäleistä, päärynästä, appelsiinista ja raparperista. Taivaallisen hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti