perjantai 11. syyskuuta 2020

Sateenkaarisillalla on rajattomasti ämpäreitä

 Viikko on ollut stressaava ja raskas. Lunasta luopuminen on ollut jo jonkin aikaa tiedossa. Kun kissa kuitenkin söi, joi, kerjäsi rapsutuksia, kehräsi ja  leikki Tikrun kanssa, sen elämä oli hyvää. Eilen Luna lakkasi syömästä. Vaikka kokeili mitä tahansa sen herkkuja, käänsi vain päänsä pois. Joi vain vettä ja pienen tilkan maitoa. Illan ja yön aikana Lunan vointi huononi entisestään. Välille se vähän maukui, mutta suurimman osan ajasta vain kökötti hiljaa paikoillaan jossain.

Illalla jo tiesin, etten voi odottaa maanantaihin. Heti aamulla soitin kotikäyntejä tekevälle eläinlääkärille ja sovimme ajan klo 12. Tuntia myöhemmin eläinlääkäri soitti ja kertoi, että häneltä oli peruuntunut yksi asiakas. Kysyi, voisiko tulla nyt. Ja sopihan se. 

Kaikki sujui kauniisti ja rauhallisesti. Luna lähti Sateenkaarisillalle meidän silitellessä sitä koko eutanasian ajan. Nyt Luna on poissa, mutta ikuisesti sydämessäni. Muutaman viikon päästä yöpöydälleni tulee toinen, pienempi tuhkauurna. Hillan uurnan viereen. Jonain päivänä tuhkat sekoitetaan minusta jääneeseen tuhkaan. 

Sattuneesta syystä pandemiatilanne ei ole viime aikoina kiinnostanut. Tässä kuitenkin tämän hetkinen tilasto.


2 kommenttia:

  1. Osanotot Lunan poismenon johdosta.
    Luin hengellisyyteen liittyvät postaukset, olivat todella mielenkiintoisia! Olen itse voinut aika heikosti, enkä ole jaksanut edes kiittää postauksista, vaikka olen aina blogia vilkaissut.
    Kuinka jakselet? oletko saanut Lunalta merkkejä rajan takaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Päivä päivältä paremmin, vaikka edelleen on apea mieli. Niin moni asia kotona muistuttaa Lunasta. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että kun saan Lunan tuhkat yöpöydälleni, elämä alkaa vähitellen normalisoitua. Ja varsinkin sen jälkeen, kun saan tehtyä rituaalin, jolla päästän Lunan jatkamaan matkaa. Siitä teen varmasti blogiini päivityksen. En pitänyt blogia vielä silloin, kun edellisen koirani Hillan päästin jatkamaan matkaa.

      Lunan läsnäolo tuntui vahvana monta päivää. Perjantaina tuli Cittarin kotiinkuljetus ja siellä oli paljon ostoksia juuri Lunaa varten. Mm kuohukermaa. Kun laitoin kermapurkit jääkaappiin, mietin, mitähän niistäkin sitten tekisin. Kun olin vähän myöhemmin keittämässä kahvia ja aikeissa ottaa jääkaapista maitoa kahviini, tuntui kuin joku olisi sanonut: "Laita kahviisi kermaa". En koskaan käytä kahvissani kermaa, mutta silloin tuntui hyvin luontevalta laittaa Lunalle tarkoitettua kermaa kahviini. Ja niin käytin viikonlopun aikana toisen kermapurkin kahvissani.

      Ikävä kuulla, että olet voinut heikosti :( Toivottavasti asiat, mitkä elämässäsi eivät ole nyt hyvin, paranisivat. Ja toivon, että siihen asti saat jostain voimia jaksaa.

      Poista