lauantai 31. maaliskuuta 2018

Pojasta ... ei kun Peijaksesta polvi paranee

Keskiviikkona kävin Peijaksen kirurgisella poliklinikalla. Kun sain ajanvarauskirjeen, olin aluksi kauhuissani. Huonoja kokemuksia edellisestä reissusta ja oli ahdistavaa ajatella, että joutuisin Peijakseen uudelleen. En pelkää itse leikkausta vaan sitä, että leikkauksen jälkeen tapahtuu jotain odottamatonta. Jotain sellaista, mikä ei millään tavalla liity leikkaukseen. Ja että kohdalleni osuu taas joku lääkäri, jolla on liian kiire tai joka on liian välinpitämätön.

Ei kuitenkaan auta, kivut ovat jo liian kovat ja vaikeuttavat liikkumista. Kun odotin bussipysäkillä toista bussia, edessäni oleva rakennus ja siinä oleva yrityksen nimi alkoi jo naurattaa.
Olin etukäteen pelännyt, että pyörryn tai saan paniikkikohtauksen Peijaksen pihalla, mutta kaikki menikin loppujen lopuksi ihan hyvin. Poliklinikan lääkäri oli oikein mukava, samoin hoitaja, jolta sain ohjeet leikkaukseen valmistautumiseen sekä siitä kuntoutumiseen. Nyt tarvitaan vain todistus hammaslääkäriltä ja sen jälkeen leikkausjonoon. Jos hyvin käy, saan tekonivelen jo ennen syksyä.

Tekonivelleikkaus tulee muuttamaan monta asiaa. Koska asun rivitalossa, jossa jo kotiovelle on kahdet rappuset ja asunto on kaksikerroksinen, voi kuntoutumisen suhteen tulla ongelmia. Keittiö ja kylpyhuone ovat alakerrassa ja makuuhuone yläkerrassa. Olen katsellut olohuoneeseen sopivaa uutta sohvaa tai jotain muuta ratkaisua, jossa voisin nukkua. En  haluaisi raahata sänkyä olohuoneeseen, koska se vie liikaa tilaa ja minun pitäisi voida sauvojen kanssakin liikkua. Koiraa en voi alussa viedä ulos lainkaan vaan tarvitsen siihen apua, mutta myöhemmin voisi olla hyvä, jos olisi vyötärölle kiinnitettävä talutushihna. 

Viikko sitten oli Earth Hour ja poikkeuksellisesti vietin sitä aivan yksin. Koko talven kestäneet virusinfektiot ovat vieneet voimat niin, että en jaksanut järjestää illallista muille  kuin itselleni. Alkuruuaksi tein pitkästä aikaa kampasimpukoita ja niille veriappelsiinikastikkeen.
Pääruuaksi paistettua lohta ja argentiinalaista chimichurri-kastiketta, grillattua fenkolia sekä varsiparsakaalia.

Jälkiruuan kohdalla iski laiskuus ja pilkoin vain yhden toffeejäätelötötteron, päälle Baileys-likööriä ja pensasmustikoita. 


2 kommenttia: