maanantai 28. elokuuta 2023

Me pääsemme kotiin!!!

 Viides viikko evakossa alkoi. Aika on mennyt sekä hitaasti että nopeasti. Hitaasti siinä mielessä, että odottavan aika on tunnetusti pitkä. Nopeasti siinä mielessä, että selkäni ja lonkkani kipeytyi patjalla lattialla nukkumisesta jo påarissa viikossa. Viime viikolla jouduin jo hakemaan tuulikaappiin jättämäni kyynärsauvat ja perjantaina kipu oli niin sietämätön, että päätin mennä yöksi kotiin. Ihan sama, vaikka kotona olisi sata astetta lämmintä. 

Lämpölaatat oli kuitenkin vietykin jo pois. Lämpötila sisällä oli noin 40 astetta, mutta en jaksanut enää välittää kuumuudesta. Ja sähkönkulutuksen seurannastakin näkyi, että asunnon kuivaus on vihdoin ohi. Hieman yli 2 viikkoa meni. 

Viime perjantaina soitin sinne sun tänne. Lopulta selvisi, että Otesan Oy oli voittanut korjausrakentamisen tarjouskilpailun. Sama yritys teki asunnon purkamisen ja olin enemmän kuin tyytyväinen, kun sama firma hoitaa myös korjauksen. Oli nimittäin sen verran mukavia ja yhteistyöhaluisia ihmisiä siinä firmassa, että rehellisesti sanottuna huokaisin helpotuiksesta, kun firma ei vaihtunut. 

Vakuutusasioista ei ole vielä oikein mitään selvyyttä. Taloyhtiön aiheuttama vahinko, joten taloyhjtiön luonnollisesti pitäisi korvata aika paljon. Oma kotivakuutukseni sitten korvaa jotain tai ei korvaa. Minulla oli tässä neljän viikon aikana joitakin suunnitelmia, jotka olisin voinut jopa maksaa kokonaan itse, mutta lopulta päätin haluta vain mahdollisimman nopeasti takaisin kotiin. Huomenna täytyy ilmoittaa omalle vakuutusyhtiöälleni, että en edelleenkään tiedä mistään mitään. 

Tänään soitin Otesan Oy:lle ja selvisi, että voin palata kotiin vaikka heti. Portaat tosiaan joudutaan vielä irroittamaan ja siihen menee 2-3 päivää. Sovittiin, että ilmoittavat minulle viimeistään edellisenä päivänä, milloin tulevat purkamaan portaat. Jotta en siis herää yläkerrasta makuuhuoneesta ja huomaa, että en pääsekään enää alas. Sovittiin myös tapaaminen lähipäivinä Otesan Oy:n työntekijän kanssa. Voin muuttaa kotiin, vaikka siellä ei olekaan vielä keittiötä. Olisi kuitenkin hyvä tietää, milloin minun kannattaisi tilata uusi jääkaappi, pakastin ja tiskikone. Yläkerrassa on pieni minijääkaappi ja sen sekä mikroaaltouunin ja vedenkeittimen kanssa kyllä pärjään vaikka useamman kuukauden ja kertakäyttöastioita olen käyttänyt nyt evakossakin. Silti haluaisin päästä mahdollisimman pian takaisin normaaliin elämään.

Näiden neljän viikon aikana on tapahtunut ihan mukaviakin asioita. Olen kuitenkin ollut liian väsynyt, stressaantunut ja kivulias kirjoittaakseni niistä mitään. Ehkä kirjoitan sitten, kun olen taas kunnolla kotona. Vielä pitää kuitenkin ainakin kissan olla siskoni luona, koska kotona väliseinä on purettu enkä halua joutua soittamaan palokuntaa pelastamaan kissaani seinän sisältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti