sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Korjausrakennus alkaa

 Ensi viikolla, ehkä jo heti huomenna, alkaa korjausrakentaminen. Perjantaina tapasin korjausfirman työnjohtajan ja sovimme materiaaleista yms. Lisäksi sovittiin, että mikäli mitään yllättävää ei tule, portaat sekä purettu seinä korjataan ensimmäisenä. Näin pääsee kissa ja koirakin takaisin kotiin mahdollisimman noepasti. Tilasin portaiden yläpäähän turvaportin, jonka pitäisi tulla jo ensi viikolla. Näin remonttia voidaan alakerrassa jatkaa, vaikka me olemmekin yläkerrassa.

Olen ollut kaksi viimeistä yötä kotona. Olisin voinut olla koko viikon, jos olisin tiennyt, ettei viikolla tapahdu yhtään mitään. Hieman harmittaa, koska olin tämän viikon vieä kesälomalla ja olisin ehtinyt tehdä yläkerrassa enemmän valmisteluja kotiinpaluuta varten. Kovin helppoa kotona oleminen ei tule olemaan, koska tavaroita on kaikkialla. Selkäni ja lonkkani on kuitenkin ollut niin kovilla patjalla lattialla nukkumisen vuoksi, että mikä tahansa on parempi kuin tämä. 

Eilen kävin pesemässä yläkerrassa olevan minijääkaapin ja vein kotiin jo vamiiksi pullon kuohuviiniä. Heti, kun saan tietää, milloin portaat on korjattu, käyn laittamassa jääkaapin päälle ja kuohuviinipullon sinne jäähtymään. Minulla ei ole aavistustakaan, missä pahvilaatikossa kuohuviinilasini ovat, mutta ei haittaa, vaikka kuohuviinin joisi emalimukista. 

Tänään aamulla maalasin jääkaapin takana olleen seinän, jota en kaksi vuotta sitten maalannut valkoiseksi. Seinä siis oli keltainen, mutta nyt valkoinen. Vielä ainakin yksi kerros maalia pitää vetää seinään. Siihen oli tarkoitus tulla uusi jääkaappi, mutta enpä enää oikein tiedäkään. Jääkaapille kun olisi toinenkin sopiva paikka ja nurkkaukseen sopisi hyvin vakoinen kulmakaappikin. 

Huomasin kotona käydessäni, että siellä on tainnut kuivauksen aikana olla todella lämmintä. Keittiön kattolampussa olevat kynttilät olivat sulaneet. Yritin varovasti irroittaa kynttilöitä, mutta steariini oli todella tiukasti lampussa kiinni. Ystäväni nauroi, että lamppuni on hieno taideteos ja ehkä taidan jättää kynttilät paikoilleen. 


Stellalla on ollut siskoni luona vaikeuksia kulkea portaissa. Vaikka olenkin laittanut rappusille mattoja, ne valuvat alas ja Stellaa pelottaa kulkea portaissa. On sydäntä riipaisevaa kuunnella koiran vinkumista alakerrassa. Vähän alkoi pelottaa, jääkö koiralle portaiden pelko vielä kotiin palaamisen jälkeenkin, joten tilasin varmuuden vuoksi kotiin liukuesteet portaisiin. Todennäköisesti sekin paketti tulee jo ensi viikolla. 

Loma  lähestyy loppuaan ja huomenna on taas työpäivä. Periaatteessa huominen olisi minulla vapaapäivä, koska teen nelipäiväistä työviikkoa, mutta lupasin torstaina asiakkaalle, että teen yhden työn heti maanantaina. Koska korjausrakentaminen on nyt alkamassa ja nimenomaan portaiden irroittamisella, ei ole järkevää kantaa työvälineitä vielä takaisin kotiin. Vasta sitten, kun ei tarvitse enää palata takaisin. Alkuperäisen arvion mnukaan korjausrakentaminen kokonaisuudessaan tulee kestämän 2 viikkoa, korkeintaan 3 viikkoa. Odotan jo kovasti, että pääsen tilaamaan uuden jääkaapin, uuden pakastimen ja uuden tiskikoneen. Koska tilaan myös tiskikoneen asennuksen, tiskipöytä alakaappeineen on oltava ensin paikoillaan. Ja kun vihdoin kaikki on paaikoillaan, voikin alkaa varautua ikkunaremonttiin. Sen vuoksi en vielä hanki olohuoneeseen huonekaluja vaan vasta ikkunaremontin jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti