tiistai 28. elokuuta 2012

Syksy


Tänään hyväksyin sen, että syksy on alkanut. Töiden jälkeen lähdin Myyrmanniin ostamaan avomaankurkkuja, punajuuria, etikkaa yms. Kurkut ovat nyt suolaliemessä odottamassa huomista säilöntää. Punajuuret kiehuvat hellalla. Ostin myös ison kurpitsan, josta aion tehdä pikkelssiä. En ole koskaan tehnyt kurpitsapikkelssiä, mutta kerta sen on ensimmäinenkin. Pitää vain jostain kaivaa jokin suuntaa antava ohje pikkelssin tekemiseen.

Eilen notkuin taas lempipalstallani ja siellä eräs vakkaripalstailija oli laittanut valokuvan ruokapöydästään, jota koristivat maljakossa olevat pihlajanoksat. Kuva oli juuri sellainen, joka vei minut taas hetkeksi esivanhempieni aikaan. Aikaan, jolloin vuodenkierto oli keskeinen osa elämää. Siitä kuvasta havaitsin, että syksy on todellakin tullut. Eikä se tuntunutkaan enää pahalta. Oikeastaan syksy on hyvin kaunista aikaa. Sellaista surullisen kaunista.

Punajuuret on nyt purkitettu. Tuoksu keittiössä oli kuin jouluna ja sekin sai syksyn tuntumaan vähän vähemmän kamalalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti