tiistai 4. syyskuuta 2012

Kadonnut lihanhimo

Jo eilen tuli tunne, että voisin oikeastaan luopua lihansyönnistä. Kasvikset ovat olleet niin herkullisia koko kesän, ettei liha aterialla olisi ollut lainkaan tarpeellinen. Kiertelin tänään Citymarketissa eikä sen paremmin lihat kuin kalatkaan huutaneet kutsuvasti. Päädyin siis ihan muihin ostoksiin: kasviksia, maitotaloustuotteita sekä punaista riisiä ja kauraa.


Tomaateista ja paprikoista on tarkoitus keitellä lähipäivinä ketsuppia. Tulin ostaneeksi Maku -lehden ja siinä oli hyvältä kuullostava ohje ketsupin keittämiseen. Käytin tomaatteja ja paprikoita myös päivälliseen eli haloumi-kasvispataan. Lisukkeena keitettyä kauraa ja salaattia. 

Haloumi-kasvispata

5 tomaattia
1 punainen paprika
1 iso sipuli
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
150 g chili-haloumia
2 rkl oliiviöljyä
½ dl silputtua tuoretta persiljaa

Kuori ja silppua sipuli. Kuutioi tomaatit. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää tomaatit, paprika, mustapippuri ja suola. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Paloittele haloumi kuutioiksi. Lisää juustopalat kattilaan ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia. Sekoita lopuksi joukkoon persiljasilppu. Tarjoa keitetyn kauran ja salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti