lauantai 17. elokuuta 2013

Siipisoosia ja muita sallittuja nautintoaineita



Tänään on ollut erityisen hyvä päivä, sillä kolesterolini ovat viimein laskeneet eikä lääkitystä ole tarpeen aloittaa. Monista nautinnoista on joutunut tervehtymisen tiellä luopumaan, mutta onneksi olen löytänyt uusia entisten tilalle.

Törmäsin sunnuntaina tuotteisiin, joista on yksinkertaisesti pakko tehdä aivan oma postauksensa. Kyse on Tannisen Chilinen -nimisestä yrityksestä, joka valmistaa lisä- ja säilöntäaineettomia chilikastikkeita. Olin maistanut jo aiemmin Tyrnisalaattikastiketta, mutta sunnuntain Kansainvälisiltä suurmarkkinoilta ostin kokeeksi monenlaisia herkkuja.

Ensimmäisenä kokeilin Hedelmäisen pehmeää siipisoosia kasvisten ja naudan sisäfilepihvin seurana. Ihastuin makuun, joka ei ollut liian tulinen, ja olisin voinut syödä tätä siipisoosia vaikka suoraan pullosta.

Seuraavaksi kokeilin siipisoosin lisäksi Savustettua valkosipulihilloketta tuoreiden kasvisten ja ruislastujen kanssa.

Keskiviikon lounaani oli pinaattisia kalapihvejä, riisiä ja salaattia. Pihvien kanssa Savustettua valkosipulihilloketta ja salaatinkastikkeena Paprikasalaattikastike. Valkosipulihilloke oli ensimmäinen, josta purkki tyhjeni ja kaapiessani leivänpalalla viimeisiä rippeitä purkin pohjalta tiesin, että näitä on saatava pian lisää.

Päivälliseksi tulisemmassa siipisoosissa eli Koukuttavan tulisessa siipisoosissa marinoituja tiikerirapuja, Savustettua kastiketta, pikapaistettuja kasviksia, keitettyä kananmunaa sekä salaattia Paprikasalaatinkastikkeen kera.

Torstaina minulla oli työpalaveri Meilahdessa ja sen päätyttyä jatkoin matkaani keskustaan. Vastoin jälleenmyyjistä saamiani tietoja Punnitse & säästä -kaupassa ei Tannisen chilinen -tuotteita ollut eikä nuori myyjä ollut niistä edes kuullut. Matkani jatkuikin Sokoksen S-markettiin ja aikani etsittyäni tuotteita alkoi löytyä.






 Torstain päivälliseksi leipäjuustoa, kasviksia, spelttileipää, Hedelmäisen pehmeää siipisoosia sekä Punasipulihilloketta.

Viikonlopun vietto alkoi tänään perjantaina herkutellen annoksella, jossa oli salaatinlehtiä ja nopeasti marinoituja punasipulirenkaita, etikkapunajuuria ja vastaraastettua tuoretta piparjuurta sekä paistettua vuohenjuustoa ja Punajuurihilloketta. Vuohenjuusto ja punajuurihilloke ovat aivan voittamaton yhdistelmä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti