sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Earth Hour 2017 ja päivä sen jälkeen

Eilen vietettiin Earth Houria eli WWF:n maailmanlaajuista tapahtumaa, jossa valot sammutetaan tunniksi muistutukseksi ilmastonmuutoksesta. Tapahtumaan kuuluu myös kynttiläillallinen ja olin kutsunut vanhempani meille syömään.
En julkaise kuvia läheisistäni, joten sen vuoksi kuvia eilisillasta on vain vähän. Alkuruuaksi tarjosin bataateista ja tomaateista tehtyä kasvissosekeittoa, jossa oli lisäksi katkarapuja ja tilliä. Keiton kanssa oli tarjolla leipäviipaleita, joissa oli päällä sitruunapestoa sekä paprika-pähkinätahnaa. Pääruuaksi oli valkosipuliperunat, pulled porkia ja vihersalaattia. Jälkiruuaksi tein uuniomenarahkaa. Valvoimme yli puolille öin ja kun vanhempani olivat lähteneet, katsoin vielä pitkään digiboxille tallentamiani ohjelmia.
Tänään nukuinkin sitten pommiin. En muista, milloin viimeksi olisi käynyt näin. Etätyön etuja on, että työnsä voi aloittaa, kun on herännyt ja käynyt koiran kanssa aamulenkillä. Tähän asti Stella on herättänyt minut aamuisin viimeistään klo 7 enkä ole tarvinnut herätyskelloa kuin muutaman kerran viimeisen neljän vuoden aikana.

Aamulla heräsin eikä koiraa näkynyt missään. Katsoin kelloa ja kauhistuin: se oli 11:22! Viime yönä tosin siirryttiin kesäaikaan, mutta siitä huolimatta olin nukkunut monta tuntia pidempään kuin normaalisti. Syöksyin ylös, kiskoin vaatteet päälleni ja lähdin viemään koiraa aamulenkille. Harmitti aika paljon, että koko sunnuntaiaamupäivä oli mennyt harakoille. Enkä ollut edes yhtään virkeämpi kuin muinakaan aamuina. Aamiaisen kasasin hätäisesti edellisillan jämistä sekä Parman-kinkusta.
Yleensä katson sunnuntaiaamuisin Avaran luonnon samalla kun syön aamiaistani, mutta nyt oltiin jo iltapäivässä. Olin suunnitellut monta asiaa tälle päivälle, mutta iltapäivä kauppareissuineen ja ruuanlaittoineen humahti hetkessä. Tarkoitukseni oli myös ommella loppuun sohvatyynyjen uudet päälliset, mutta nojatuolini oli koko ajan varattu. Joskus mietin, ettei ihminen ole kovin viisas ottaessaan kotiinsa karvaisia nelijalkaisia, jotka ovat siellä kuin kotonaan.
Tänään teki mieleni jotain tulista ruokaa ja mietin, mitä vaihtelua saisi perunan, riisin ja pastan tilalle. Jääkaapista löytyi perunamuusin loput, vajaa purkki cheddar-kastiketta, tuoreita chilejä ja pari kananmunaa. Silppusin chilin ja sekoitin ainekset yhteen. Lisäsin vielä ruokalusikallisen vehnäjauhoja sekä silputtua persiljaa ja paistoin oliiviöljyssä ohukaispannulla. Persiljan tilalle olisi sopinut paremmin tuore korianteri, mutta sitä ei ollut nyt saatavilla ja persiljakin kävi aika hyvin. 
Kello on 22 ja jo jonkin aikaa on ollut aivan pimeää. Eikä väsytä yhtään. Tekisi mieli keittää iltakahvit, mutta jos mielin ennen aamuyötä tavata Nukku-Matin, kahvi kannattanee jättää väliin. Huomisesta tulee kaikesta huolimatta väsyttävä päivä ja on varminta laittaa herätyskello soimaan, jotta en huomenna huomaa herääväni vasta juuri ennen päiväpalaverin alkua. Pahimmassa tapauksessa vasta sen jälkeen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti