perjantai 8. kesäkuuta 2018

Kuninkaallisia häitä ja kesälomaa

Kolme viikkoa sitten meillä vietettiin kuninkaallisia häitä. Nimittän Englannin prinssin Harryn ja hänen morsiamensa Meghanin häitä. Minulla ja siskollani on ollut tapana juhlistaa kuninkaallisia häitä yhdessä, mutta tällä kertaa siskoni lähti mökille ja minä vietin häitä Tikru-kissani kanssa.

Kuninkaallisiin häihin tarvitaan juhlava kattaus, suolaisia ja makeita herkkuja, viiniä, kuohujuomaa sekä kahvia. Niin ja tietenkin televisio. Suotavaa olisi myös juhlahattu, mutta koska siskoni päätti poikkeuksellisen kauniina kevätpäivänä lähteä mökille, jouduin tekemään etikettivirheen ja osallistumaan häihin ilman hattua.
 Kun pöytä on katettu ja suora lähetys televisiosta alkaa, on aika istua olohuoneen nojatuoliin pönöttämään. Ja antaa itsensä leijailla hetkeksi pikkutytön satumaailmaan, missä prinssi saa prinsessansa.
Juhlavieraiden pukujen ihastelu  ei tietenkään ole kissan kanssa yhtä hauskaa kuin olisi ollut siskoni kanssa, mutta pääasia on, että prinssi Harry pääsi kuitenkin kunnialla naimisiin.
Neljän viikon kesälomani alkaa olla puolessa välissä. Olen viime vuosina ottanut lomani heti alkukesästä, koska haluan ehdottomasti koko neljä viikkoa yhtäjaksoisesti. Jotkut asiantuntijat suosittelevat vain lyhyitä lomapätkiä, mutta minulle sopii paremmin yksi pitkä kuin monta pätkää. Ensimmäinen lomaviikko kun tuppaa menemään siihen, että opettelee pysymään pois tietokoneen äärestä. Ja viimeinen siihen, että alkaa alitajuisesti miettiä seuraavan viikon töitä.

Tänä vuonna en ole laittanut pihaani oikeastaan mitenkään. Pääasiallinen syy on, että en pysty kyykistymään enkä olemaan polvillani. Ja lisäksi heinäkuussa saan uuden polvinivelen, joten loppukesä taitaa kulua ihan muuhun tekemiseen kuin pihan laittamiseen. Vain kolmeen ruukkuun olen laittanut yrttejä: persiljaa, basilikaa, timjamia, oreganoa, salviaa sekä korianteria.
Näiden kahden viikon aikana on kuitenkin tullut grillailtua monena päivänä. Hiiligrilli on mielestäni grilleistä kaikista paras ja aidoin. Osittain varmaankin siksi, että vietin lapsuuteni kesät tätini luona Haapamäellä ja hänellä on Luciferin pallogrilli. Mikä on lapsena maistunut hyvältä, maistuu hyvältä vielä vanhanakin.
Muuten loma onkin mennyt lähinnä laiskotellessa. Ensimmäisellä viikolla ranteessani oli jännetupentulehdus ja sen vuoksi ei tullut tehtyä mitään järkevää. Niinkuin nyt muutenkaan yleensä tekisin mitään järkevää!!! Olen katsellut paljon ohjelmia, erityisesti erilaisia dokumentteja. Ja rapsutellut kissojani ja koiraani monta tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti