lauantai 12. joulukuuta 2020

Etäpikkujoulut

 Torstaina oli työpaikallani etäpikkujoulut. Aiempina vuosina emme ole viettäneet varsinaisia pikkujouluja lainkaan vaan sekä asiakkaiden että yhteistyökumppeneiden glögijuhlan. Pandemian vuoksi glögijuhla jäi tältä vuodelta pois ja päätimme viettää työntekijöiden kesken etäpikkujoulut. Jokainen sai tilata itselleen syötävää ja aluksi olin ajatellut tilaavani taas Taco Bellistä. Päätin kuitenkin tehdä itse pikkujouluruokani. Alkuruuaksi laitoin riimihärkää, jota oli joulua varten jo pakastimessa. Lisäksi avokadosalaattia, punasipulia, punaviiniin säilöttyjä salottisipuleita ja yrttimarinoituja valkosipulinkynsiä. 

Pääruuaksi paistoin vain naudan ulkofilepihvin ja sen kanssa chimichurri-kastiketta sekä ruusukaaleja. Pihvikin oli helppo tehdä etukäteen valmiiksi ja lämmittää vain mikrossa. 
Jälkiruuaksi vielä espresso sekä mutakakkua, kinuskikastiketta, vaniljajäätelöä, kermavaahtoa ja muutama mansikka. 
Pikkujouluissamme ei ollut mitään eritysitä ohjelmaa, mutta juttu luisti silti. Osalla meistä jopa vajaan tunnin pidempään kuin mihin asti pikkujoulujen oli tarkoitus kestää. 

Pandemiatilanne vain jatkuu ja jatkuu. Ja tulee jatkumaankin. Tätä kirjoittaessani kuuntelen eduskunnan täysistuntoa ja aika selvää on, ettei tilanne tule vähään aikaan muuttumaankaan. Ei ainakaan ennen ensi kesää. En yhtään ihmettele ihmisiä, joille on jo iskenyt "koronaväsymys". Paljon puhetta, vähän tekoja. Vaikka viihdynkin varsin hyvin kotona, kieltämättä minuakin on alkanut jo kyllästyttää. Ei tarvitse ajatellakaan museokortin uusimista tai  kulttuuri- ja liikuntaedun ottamista ensi vuodelle.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti