lauantai 26. joulukuuta 2020

Joulu 2020

 Tänä vuonna vietimme joulua pienemmällä porukalla. Olin iloinen, kun tyttäreni puolisoineen pystyivät olemaan etätöissä pai viikkoa ennen joulua  ja siten tulla meille jouluksi. Samoin vanhempani viettivät joulua meillä. Joulun alla olin hyvin väsynyt, koska heräilen monta kertaa yössä. En edes tiedä, miksi. Älyrannekkeeni kertoo, että useimpina öinä yöuneni laatu on ollut huonoa.

Väsymyksen vuoksi aloitin jouluvalmistelut oikeastaan vasta maanantaina. Siivosin vain vähän. Joulukinkun ostin valmiiksi viipaloituna, samoin graavilohen, kylmäsavulohen ja lämminsavulohen. Perunalaatikon, lanttulaatikon ja rosollinkin ostin valmiina, mutta porkkanalaatikon tein itse. Riimihärän olin tehnyt jo aiemmin valmiiksi pakastimeen eikä jouluaattona tarvinnut kuin siivuttaa se viipalointikoneella. Riimihärän kanssa tarjosin kermaviilistä ja piparjuuritahnasta sekoitettua kastiketta. Lohille tein itse hovimestarinkastikkeen. Croustadeseista täytin puolet kylmäsavulohi- ja katkaraputäytteellä ja puolet savuporotäytteellä. Täytteet oli helppoa ja nopeaa valmistaa. Jälkiruuan tein valmiista luumumoussesta, johon lisäsin piparkakkumurskaa sekä kinuskikastiketta. 

Pandemian vuoksi Joulupukki ei päässyt tänä vuonna käymään lähisuvun lasten luona, mutta ilahdutti suvun pieniä videopuhelulla. Meillä muilla oli naurussa pitelemistä, kun lapset olivat Joulupukin soitosta niin iloisia. 
Eilen eli joulupäivänä en tehnyt oikeastaan mitään. Paitsi tiskasin aattoillan astiat, kävin koiran kanssa lenkillä, söin jouluruokia ja katsoin Netflixiä sekä Cmorea. Olin suunnitellut tekeväni monta asiaa tänään, mutta laiskotteluksi on mennyt tämäkin päivä. Enkä ole ollut ainoa. 
Olisi pitänyt ottaa joulun ja uuden vuoden välipäivät lomaa, mutta töissä on sen verran kiirettä, että en oikein voi. Toisaalta loma voisi olla parempi keväämmällä, kun on jo valoisampaa. Saisin paremmin jotain aikaankin, kun valoisia tunteja olisi vuorokaudessa enemmän. Tai sitten vain odotan kesälomaani. Eihän siihenkään ole enää kuin 5 kuukautta aikaa. Toivottavasti pystyn aloittamaan kesälomani jo toukokuun viimeisellä viikolla kuten yleensä. Viime kesälomanihan alkoi työkiireiden vuoksi 3 viikkoa tavallista myöhemmin. 

Pandemiatilanne näyttäisi kääntyneen hieman parempaan suuntaan, mutta syynä voi olla joulu ja se, että ihmiset eivät välttämättä ole käyneet yhtä aktiivisesti koronatesteissä kuin aiemmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti