torstai 17. maaliskuuta 2022

Pyhän Patrikin päivä 2022

 Kolmas kerta, kun vietän Pyhän Patrikin päivää. Ja tälläkin kertaa yksin. Nyt en enää pandemian vuoksi vaan siksi, että on torstai. Arkipäivä ja siten työpäivä. Päivällinen menee niin myöhäiseksi, että ei ole järkevää kutsua ketään syömään, koska suurimmalla osalla on huomenna työpäivä. 

Tarkoitukseni oli syödä päivän teemaan sopiva aamiainen, mutta herättyäni totesin sellaisen aamiaisen niin isoksi ja raskaaksi ateriaksi, että olisin varmasti nukahtanut jo päivän ensimmäisen palaverin aikana. Päätin jättää aamiaisen kokonaan väliin ja join aamulla vain kahvia. Lounaaksi tein alunperin aamiaiseksi tarkoittamani aterian. Paistoin kananmunia, pekonia, makkaroita, tomaattia ja herkkusieniä. Lisäksi lämmitin purkillisen tomaattikastikkeessa olevia valkoisia papuja. Pari viipaletta paahtoleipää appelsiinimarmeladin kanssa. Jälkiruuaksi vielä kahvia sekä punssileivos. 


Lounaan jälkeen kieltämättä alkoi väsyttää, mutta onneksi pystyin lopettamaan työpäivän vähän aikaisemmin. Kun olin käyttänyt Stellan päivälenkillä ja katsonut uutiset, aloin laittaa päivällistä. Ruskistin nopeasti paketillisen karjanlanpaistilihoja, kuorin ja paloittelin porkkanan sekä sipulin sekä tein liemen tummasta oluesta, tummasta lihafondista ja persiljasta. Laitoin lihapalat, porkkanat, sipulin sekä kuivattuja luumuja pataan ja kaadoin liemen päälle. Kansi padan päälle ja pata uuniin. Kuorin myös perunat valmiiksi odottamaan oikeaa hetkeä laittamaan ne kiehumaan. 
Lihapata oli noin 3 tuntia uunissa. Perunoiden ja lihapadan lisäksi vähän salaattia ja juomaksi tummaa olutta.  Jälkiruuaksi mutakakkua, Valion Irish Cream & Coffee -rahkaa sekä maitokahvi.
Kun olin syönyt, iski jälleen väsymys. Huomenna voisi syödä taas vähän kevyemmin. Vielä pitäisi lähteä viemään Stella iltalenkille. Ulkona on erittäin liukasta ja vaikka onkin nastakengät jalassa, silti saa pimeässä kävellä todella varovasti. Onneksi Stella ei iltaisin kaipaakaan kovin pitkää lenkkiä. 

Hyvää Pyhän Patrikin päivää! 🍀🍀🍀

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti