sunnuntai 10. huhtikuuta 2022

Talvilomalla

 Talvilomani ei alkanutkaan ihan suunnitelmieni mukaan. Torstaina huomasin, että Stella ontuu oikeaa etutassuaan. Mitään tapaturmaa en ole huomannut, mutta Stella selvästi pelkää mennä yläkertaan johtaviin portaisiin. Olisikohan niissä jotenkin liukastunut? En tiedä. Torstaina soittelin eläinlääkäreitä läpi. Siis sellaisia, jotka tekevät kotikäyntejä. Stella kun ei tuntunut aristelevan tassuaan mistään kohdasta eikä tassu ollut turvonnut eikä kuuma. Mitään ruhjettakaan ei näkynyt missään. Autottomana halusin ensin eläinlääkärin arvion tilanteesta ja mikäli hän olisi katsonut tarpeelliseksi röntgnetutkimuksen tai muun vastaavan, olisin tietenkin vienyt Stellan taksilla eläinsairaalaan. Stella kuitenkin pelkää kuollakseen autoja, joten päätin varata ensin kotikäynnin. 

Perjantaina tuli aivan ihana eläinlääkäri Soluvetistä kotikäynnille. Tutki Stellan ja mitä ilmeisimmin koiralla on vain lihas revähtänyt. Meillä on jo muutenkin huomenna aika Mevetiin silmälääkärille, joten Stellsta otettiin verikokeet ja se sai kipulääkekuurin. Jo pari tuntia ensimmäisen kipulääkeannoksen jälkeen se oli taas aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kun lääkkeen vaikutus alkoi hävitä, ontuminen alkoi uudelleen, mutta ei lainkaan niin pahana kuin aikaisemmin. 

Nyt Stella ei kuitenkaan saa kahteen viikkoon kiivetä portaita yläkertaan. Oli laitettava kaksi pahvilaatikkoa portaisiin, jotta se ei edes yritä sinne. Ja minun oli siirryttävä asumaan alakertaan, koska Stella ei viihdy pitkiä aikoja yksin. Olohuoneen lyhyt puusohva ei ole tarkoitettu nukkumiseen - eikä varsikaan silloin, kun Tikrukin haluaa nukkua siinä - , mutta pakko on nukkua puusohvalla pari viikko. 

Eilen kannettiin ylimääräin patja olohuoneen lattialle, jotta minun olisi vähän mukavampi nukkua. Selkäni  ja lonkkani ei oikein tykännyt sohvallani nukkumisesta. Mutta kuten arvata saattaa, patjani houkutteli Stellan ja Tikrun nukkumaan jo ennenkuin ehdin saada patjalle edes lakanoita. Puusohvalla ohuien superlontyynyjen päällä nukkumiseni siis jatkuu edelleen. 
Minun oli siis tarkoitus lomallani siivoilla yläkertaa ja erityisesti alkaa kerätä tavaroita pois remontin alla olevasta työhuoneesta. Nyt en sitten teekään sitä. Olen koittanut keksiä tekemistä alakerrassa, mutta jotenkin en vain saa mitään aikaiseksi. Vaikka stressi Stellan ontumisesta onkin nyt ohi, vielä stressaan huomista silmälääkärissä käyntiä. 

Olen sentään saanut jonkin verran pääsiäistä aikaiseksi. Virkkasin nk isoäidin neliön kevättalven aikana suoratoistokanavia katsellessani. Lankojen loppuja oli juuri sen verran, että sain tehtyä pääsiäisliinan keittiön pöydälle. Vaihdoin myös keittiöön ikkunaverhot. Olohuoneen pöydlle nostin kirjahyllyn päältä maljakossa olevat aiempien vuosien virpomisvitsat. 


Virpojia kävi vain neljä ja heistäkin kaksi oli lähisukulaisia. Täytyy ensi vuonna laittaa Facebookissa asuinalueen ryhmään julkaisu, johon ihmiset voivat ilmoittaa, mikäli toivovat virpojien käyvän. Tänään oli yksi ilmoitus, jossa eräs äiti kertoi, ettei hänen lapsilleen ollut kukaan avannut ovea ja kysyi, saisiko jollekin tulla virpomaan. Huomasin ilmoituksen vähän liian myöhään. 

Ruokaakin on tietysti tullut tänäänkin tehtyä. Aamulla söin bagelin, jonka välissä kylmäsavulohta, keitettyä kananmunaa, katkarapuja ja sitruunamajoneesia. Ja tietenkin kahvia, ilman kahvia en edes herää.
Lounaaksi paistoin broileria ja sen kanssa valkosipuliperunoita sekä varsiparsakaalia. Lisäksi kaalista, porkkanasta, sipulista ja suolapähkinöistä tekemääni salaattia, jonka kastikkeessa thaimaalaista kalakastiketta, seesamiöljyä, valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja korianteria. 

Jälkiruuaksi espresson kanssa tein "pullasuttua" eli paistoin yhden paloitellut pikkupullan sekä 4 paloiteltua päärynää pannulla. Lisäksi aiemmin tekemääni saltde caramel -kastiketta sekä kermavaahtoa. 
Päivälliseksi paistoin suolaisia ohukaisia, joissa taikinaan laitoin valkosipulia, yrttimausteita sekä Arabiata pestoa. Sekaan kinkkusuikaleita, sinihomejuustoa, Emmental-juustoraastetta sekä ananasta. 
Nyt voisikin mennä hetkeksi aikaa ruokalevolle. Reilun tunnin päästä lähden käyttämään Stellan lyhyellä iltalenkillä ja sitten puusohvalle nukkumaan. Aamulla on lähdettävä käymään Myyrmannissa apteekissa, sillä huomasin tänä aamuna ottanvani viimeisen verenpainelääkkeeni. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti