Talvilomani ei alkanutkaan ihan suunnitelmieni mukaan. Torstaina huomasin, että Stella ontuu oikeaa etutassuaan. Mitään tapaturmaa en ole huomannut, mutta Stella selvästi pelkää mennä yläkertaan johtaviin portaisiin. Olisikohan niissä jotenkin liukastunut? En tiedä. Torstaina soittelin eläinlääkäreitä läpi. Siis sellaisia, jotka tekevät kotikäyntejä. Stella kun ei tuntunut aristelevan tassuaan mistään kohdasta eikä tassu ollut turvonnut eikä kuuma. Mitään ruhjettakaan ei näkynyt missään. Autottomana halusin ensin eläinlääkärin arvion tilanteesta ja mikäli hän olisi katsonut tarpeelliseksi röntgnetutkimuksen tai muun vastaavan, olisin tietenkin vienyt Stellan taksilla eläinsairaalaan. Stella kuitenkin pelkää kuollakseen autoja, joten päätin varata ensin kotikäynnin.
Perjantaina tuli aivan ihana eläinlääkäri Soluvetistä kotikäynnille. Tutki Stellan ja mitä ilmeisimmin koiralla on vain lihas revähtänyt. Meillä on jo muutenkin huomenna aika Mevetiin silmälääkärille, joten Stellsta otettiin verikokeet ja se sai kipulääkekuurin. Jo pari tuntia ensimmäisen kipulääkeannoksen jälkeen se oli taas aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Kun lääkkeen vaikutus alkoi hävitä, ontuminen alkoi uudelleen, mutta ei lainkaan niin pahana kuin aikaisemmin.
Nyt Stella ei kuitenkaan saa kahteen viikkoon kiivetä portaita yläkertaan. Oli laitettava kaksi pahvilaatikkoa portaisiin, jotta se ei edes yritä sinne. Ja minun oli siirryttävä asumaan alakertaan, koska Stella ei viihdy pitkiä aikoja yksin. Olohuoneen lyhyt puusohva ei ole tarkoitettu nukkumiseen - eikä varsikaan silloin, kun Tikrukin haluaa nukkua siinä - , mutta pakko on nukkua puusohvalla pari viikko.
Ruokaakin on tietysti tullut tänäänkin tehtyä. Aamulla söin bagelin, jonka välissä kylmäsavulohta, keitettyä kananmunaa, katkarapuja ja sitruunamajoneesia. Ja tietenkin kahvia, ilman kahvia en edes herää.Lounaaksi paistoin broileria ja sen kanssa valkosipuliperunoita sekä varsiparsakaalia. Lisäksi kaalista, porkkanasta, sipulista ja suolapähkinöistä tekemääni salaattia, jonka kastikkeessa thaimaalaista kalakastiketta, seesamiöljyä, valkosipulia, inkivääriä, chiliä ja korianteria. Jälkiruuaksi espresson kanssa tein "pullasuttua" eli paistoin yhden paloitellut pikkupullan sekä 4 paloiteltua päärynää pannulla. Lisäksi aiemmin tekemääni saltde caramel -kastiketta sekä kermavaahtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti