tiistai 11. heinäkuuta 2023

Kesä taitaa mennä remonttien parissa

Taloyhtiössä tehdään parhaillaan ulko-ovien ja parvekkeiden ovien remonttia. Loppuviikosta tulevat tähän asuntoon. Elokuussa alkaa ikkunaremontti ja arvion mukaan lokakuussa tähän asuntoon. Keittiöni remontista ei kukaan vielä tiedä mitään. Puhaltimet puhaltaa ympäri vuorokauden. Eilen isännöitsijä soitti ja kertoi, että lähipäivinä tulee joku purkamaan lisää kiinteitä kalusteita. Ihan siksi, että saadaan selville kosteusvaurion koko alue sekä saadaan tuotua lisää puhaltimia kuivattamaan rakenteita. Tällä hetkellä tehdään myös yhden rakennuksen päädyssä viemäritöitä ja sen vuoksi vedenjakelu oli katkaistu koko taloyhtiöstä klo 8-18. Onneksi minulla on kotivarana isoja lähdevesipulloja ja aamulla otin vielä 10 litran kanisterin täyteen vettä erilaisiin pesutarkoituksiin. 

Kissa on pysynyt kohtuullisen hyvin yläkerrassa. Ehkä puhaltimien äänet pelottaa sitä. Sen ruokakupit ovat nyt minun sängyssäni. Kyllä, luit oikein: sängyssä. Lattialle niitä ei voi jättää, koska koira kävisi syömässä kissan ruuat. Kissan käymäläkin piti kantaa alakerran kylpyhuoneesta yläkertaan. Töihin ilmoitin jo sunnuntaina illalla, että olen tällä viikolla vaihtelevasti töissä. Pyrin tekemään päivisin töitä, mutta jos tänne tulee taas remonttimiehiä, joudun olemaan silloin pois tietokoneen äärestä. Keittiössäni ei ole ovea, jotta huoltomiehet voisi sulkea sinne - tai koiran pois keittiöstä - eikä koiraa oikein voi sulkea makuuhuoneeseenkaan, jos alakerrassa puuhastelee tuntemattomia ihmisiä. Stella nimittäin pitäisi sellaisen haukkumisen, että olisi epämukavaa naapureille. Olohuoneessa, jossa ei siinäkään ole ovea, se pysyy makoilemassa, mutta vain siinä tapauksessa, että minä olen keittiön ja olohuoneen välisellä tasanteella. 

Jokin aika sitten tilasin EMP:iltä itselleni koristekissan, jonka nimeksi annoin Maanantai. Viime viikolla tuli sille kaveri. Koska nämä kaverukset ovat makuuhuoneessani ja näen ne heti ensimmäisenä, kun avaan aamulla silmäni, päätin antaa toisen kissan nimeksi Herätys. Maanantai! Herätys!
Eilen kävin ystäväperheen kanssa Vagabondassa syömässä. Oli niin mukavaa syödä taas yhdessä. Tällä kertaa perheen pojalla oli mukanaan saksalainen kaverinsa, joka oli ollut Rovaniemellä jousiammuntakilpailuissa ja paluumatkalla halusi viettää muutaman päivän pääkaupunkiseudulla ennen kotimatkaa Saksaan. Ystäväni perheineen asuu aivan lentokentän läheisyydessä, joten sijainti oli oikein loistava ottaen vielä huomioon sen, että lento Saksaan lähti hyvin aikaisin tänä aamuna. Tämän päivän lounas olikin vain Woltin kautta Subwaysta tilattu patonki. Vaikka keittiössä periaatteessa pystyykin laittamaan ruokaa - paitsi nyt, kun on vesikatko - , on ruuanlaitto siellä silti nyt hieman haastavaa. 

Isännöitsijä siis soitti eilen ja tänään tuli häneltä vielä sähköpostia. Ihan lähiaikoina meillä alkaa ravata jos jonkinlaista remonttimiestä. Tänään vielä laitoin hellalla ruokaa, mutta nytkin vain yksinkertaisen pastaruuan. Broilerin jauhelihaa ja valmispastapussi. Itse asiassa tarkoitukseni oli hakea Vagabondasta ruokaa, mutta kokki ei ollutkaan paikalla ja siksi keittiö oli jo suljettu. Onneksi on kotivarana "pahan päivän varalle" myös tällaisia helposti valmistuvia raaka-aineita, vaikka näiden ravintoarvo ei kaksinen olekaan. 
Tähän ikävään hetkeen sattui kuitenkin eräs hauska sattuma. Olin pari viikkoa sitten tilannut raclette-grillin ja se toimitettiin tänään. Jos keittiöstäni lähtee nyt vielä mahdollisuus käyttää hellaa ja uunia sekä tiskipöytä ja tiskikone, on siirryttävä tekemään ruokaa olohuoneessa. Sinne siis mikroaaltouuni, vedenkeitin sekä kahvinkeitin. Sekä uusi raclette-grillini. Astioiksi kertakäyttöastiat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti