maanantai 10. heinäkuuta 2023

Paskan määrä on vakio....

 .. se elämässäni laki on
- Portion Boys: Maanantai -

Minun piti kirjoittaa pitkästä aikaa jotain ihan muuta. Kertoa vähän kesäkuusta ja asioista, joita silloin tapahtui. Mutta asiathan eivät aina mene elämässä kuten toivoisi. Ja tänään meille tuli keittiöön iso vesivahinko. En tiedä, itkisikö vai nauraisko, mutta päätin lopulta nauraa. Ja Luojalle kiitos huomenna on taas maanantai!

Tämä päivä meni siis huoltomiesten, putkimiesten ja ties minkä miesten parissa. Kaksi vuotta sitten teetin keittiöremontin, mutta nyt sitten menee ilmeisesti koko keittiö uusiksi. Onneksi vesivanhingon syy ei ole minun vaan taloyhtiön. Ei mene edes omasta kotivakuutuksestani vaan taloyhtiön vakuutuksesta. Tai - koska kyseessä oli taloyhtiön huolimattomuus - varmaan kaikki osakkaat maksavat tämän yhtiövastikkeissaan. Minäkin, mutta ei haittaa. Vakuutus kun ei välttämättä korvaakaan. Olen maksanut jo 30 vuoden ajan yhtiövastikkeissani naapureiden kylpyhuoneremontteja ja kaikkea muuta, joten ensimmäistä kertaa saan itsekin vähän takaisin. Ja oikeasti olen jo pitkään inhonnut alkuperäistä lattianpäällystettä. 
Kaikesta huolimatta ottaa aika paljon päähän, että elämä menee taas säätämiseksi. Ravintolat on keksitty ja ruokaa voi laittaa vaikka olohuoneen pöydällä, mutta kissan ja koiran kanssa kaikki muuttuu hankalaksi. Kun tänään yritin viedä Stellan ulos - ja siis jätin huoltomiehen ja putkimiehen tekemään hommiaan - koira ei suostunut lähtemään 20 metriä kauemmas kotiovesta. Kissan suhteen ongelma on tuo tiskipöydän alakaapin takaseinässä oleva aukko, josta kissa pääsee halutessaan seinän sisään. Ei huvittaisi hälyttää palokuntaa purkamaan koko seinä. jotta kissan saa pelastettua. 

Luojalle kiitos on taas maanantai. Synkkyyden ytimessä, naurattaa itkiessä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti