torstai 5. lokakuuta 2023

Aapo on vihdoin kotona

 Olohuoneeseeni tulevat huonekalut lienevät sellaisia, joita "kaikilla muillakin" on. Eli tietyllä tavalla persoonatonta ja väriskaalakin tulee olemaan sellainen, joita suomalaisissa kodeissa mahtuu kolmetoista tusinaan. Valkoista, harmaata, mustaa. Olenkin naureskellut, että jatkossa, kun meille tulee käymään, kotini vaikuttaa normaalin ihmisen kodilta. Kunhan pysyy alakerrassa. Yläkerta onkin sitten jotain aivan muuta. 

Vesivahinkoevakon aikana oli aikaa miettiä ja suunnitella. Katsella netistä, mitä kaikkea on olemassa. Ja sitten törmäsin lamppuun!!! Lamppu kiehtoi minua niin paljon, että päätin tilata sellaisen. Annoin lampulle nimeksi Aapo näin jo mielessäni, miten mukavaa olisi tulla ovesta sisään, kun Aapo olisi ottamassa ensimmäisenä vastaan. Koska tilasin lampun Puolasta, en ollut aivan vakuuttunut, että se koskaan saapuisi perille. Muutaman mutkan kautta se kuitenkin saapui ja kävin tänään hakemassa Postista. 

Tänään olisi ollut töiden jälkeen vaikka kuinka paljon tekemistä, mutta en jaksanut tehdäkään muuta kuin laittaa ruokaa. Pariksi seuraavaksi päiväksi tein borchkeittoa, mutta päivälliseksi paistoin leivitetyn porsaanfileen, jonka välissä juustoa ja jalapenoa. Puolivalmiste ja helppo vain paistaa, kun ei muuten huvita ruuanlaitto. Viikonloppuna huomasin lähikaupassa uutuustuotteen: Chalupan pico de gallo tuoresalsa. Pakkohan sitä oli ostaa ja kokeilla. Mukavan tulinen ja raikas. Tänään kävin hakemassa toisenkin rasian. 
Tänään käytin pico de galloa vain lisukkeena lehtikaalista, kurkusta, makeasta sipulista ja kirsikkatomaateista tehdyn salaatin lisäksi. Tämä tuoresalsa sopisi erittäin hyvin tortilloihin tai tacoihin, ihan vain tortillasipsien kanssa syötäväksi tai vaikka hampurilaisen väliin, jos pitää tulisesta. 
Vielä pitäisi käyttää Stella iltalenkillä. Onneksi huomenna on jo perjantai ja alkaa taas neljän päivän vapaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti