sunnuntai 22. joulukuuta 2019

Läpsystä vaihtoa

 Kesä tuli ja kesä meni. Mukava kesä, ei mitään eirtyistä. Syksyllä sitten alkoikin kaikenlaista. Ensinnäkin jäätävä väsymys, jolle ei kuitenkaan lukuisista tutkimuksista huolimatta löytynyt mitään syytä. Sitten alkoi lähipiirissä sairastelut. Lähes läpsystä vaihtoina mentiin sairaalaan. Kun joku pääsi pois, hetken päästä sairaalaan joutui seuraava. Sitten olikin  minun vuoroni.
Lähes päivälleen  7 vuotta aiemmin minulta repesi munuaisvaltimossa oleva pullistuma ja vietin joulun ja uudenvuoden Meilahden sairaalassa. Nyt sitten toissa tiistaina vatsani kipeytyi ja päivystysnumerosta saamieni ohjeiden mukaan menin omaan terveyskeskukseen. Aavistelin jo silloin, mistä saattaisi olla kyse. Terveyskeskuksesta sain lähetteen Jorvin sairaalaan umpilisäkkeen tulehduksen epäilyllä. Eli aivan kuten itsekin olin arvellut. Vietin Jorvissakin useamman tunnin ja kun viimein illalla pääsin vatsan alueen tietokonetomografiatutkimukseen, oli tulehtunut umpilisäke jo ehtinyt puhjeta. Keskiviikon vastaisena yönä leikattiin. Koska umpilisäke oli ehtinyt jo puhjeta, jouduin olemaan useamman päivän sairaalassa suonensisäisesti tarvittavan antibiootin vuoksi.
Sairaalassa olo oli aika turhauttavaa. Eikä vähiten siaraalassa tarjottavan ruuan vuoksi. Vaikka olinkin kipeä, kipu ei ollit lähelläkään kipua, jota koin polvieni tekonivelleikkausten jälkeen. Sain luvan lähteä kotiin, kunhan CRP olisi alle sata. Perjantaina arvo oli vielä 150, mutta päästivät onneksi silti kotiin. En viihdy sairaaloissa yhtään.
Tämän viikon olenkin ollut sairaslomalla. Enkä ole tehnyt oikein mitään. Suun kautta otettavat antibiootit ovat tehneet erittäin huonon olon. Juuri ja juuri jaksoin tiistaina istua kolme tuntia isäni 90-vuotissyntymäpäivillä sekä torstaina pari tuntia miniäni valmistujaisjuhlassa. Eilen oli tarkoitukseni yrittää joululahjaostoksille kauppakeskukseen, mutta en jaksanut lähteä. Enkä tänäänkään.

Torstaina ilmoitin siskolleni, että tänä vuonna en yksinkertaisesti jaksa  sukujoulua. Meitä olisi yhteensä 15 pienessä olohuoneessa ja perinteisesti sukujoulumme kestävät yöhön asti. Päätin, että vietämme omalla porukalla nelisteen joulun ja oikeastaan lähes kaiken joulupöytään tarvittavan tilasin Citymarketista kotiinkuljetuksella. Onneksi ehdin laittaa pari viikkoa sitten olohuoneeseen jouluverhot, jotta on edes vähän jouluisen näköistä. Tänään hain lähikaupasta ison kasan suklaarasioita, joulukortteja ja käteistä rahaa, jotka voin laittaa korttien väliin läheisilleni joululahjaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti