sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Verkkovalmennus

Työterveyshuollon Syö terveellisemmin -verkkovalmennus on varmasti parasta, mitä minulle on vähään aikaan tapahtunut. Tunnen terveellisen ruokavalion, tulihan aikoinaan sairaanhoito-opistossakin opiskeltua ravitsemustiedettä. Siitä huolimatta sen noudattaminen ei aina ole kovin yksinkertaista. Tai se on yksinkertaista, mutta laiskuus, saamattomuus ja mukavuudenhalu ovat valitettavan usein syynä siihen, että menen sieltä, mistä aita on matalin. 

Tämän viikon suurin haaste on ollut keksiä iltapäivään välipaloja. Arkipäivinä välipalan täytyy olla nopeasti valmistuva ja nopeasti syötävä. Keskiviikkona ja torstaina pystyin pitämään vain muutaman minuutin atuon kahden koulutustilaisuuden välillä ja muutamassa minuutissa piti ehtiä sekä hakea keittiöstä että syödä.Viikonloppuisin tilanne on helpompi ja sellaisina arkipäivinä, jolloin voi pitää iltapäivällä 10 minuutin tauon. 

Paino putoaa tasaista vauhtia. Osittain johtuu varmasti kevään tulosta ja valoisan vuorokaudenajan pitenemisestä, mutta varmasti myös säännöllisemmästä päivä- ja ruokarytmistä. Sekä eilen että tänään olen lähe skoko päivän tehnyt rästiin jääneitä kotitöitä. Ja tietysti käynyt aamulla ja iltapäivällä Stellan kanssa lenkillä. Pari päivää sitten uutisissa oli lyhyt juttu Korkeasaaren eläintarhan karhuista, jotka olivat heränneet talviuniltaan. Karhuilla tuntui olevan kerrassaan hauskaa. Uutisia katsoessani ajattelin, että tiedän tuon tunteen niin hyvin. Kevään saapumisen!

Kaikista viikon aterioista en ehtinyt, jaksanut tai viitsinyt ottaa valokuvaa. Kännykällä kun tulee niin huonoja kuvia eikä järjestelmäkameraa jaksa aina hakea yläkerrasta. Tässä kuitenkin muutamia. 

Paimenenpaistosta ja salaattia. 
Paistettua broileria, kvinoaa ja salaattia.
Kahvia, voileipää ja karhunvadelmia. 
Lihapullia, perunamuusia ja salaattia. 
Kahvia, bruchettaa ja  pieni valmisrahka. 
Pastaa, kermaista lohikastiketta ja tomaatti-sipulisalaattia.
Kahvia, bruchettaa, keitettyjä kananmunia majoneesin ja katkarapujen kanssa, kinkkua (joka meni samoin kuin osa katkaravuistakin Tikrulle), vähän kasviksia ja  lisäksi mansikkaa ja karhunvadelmia. 
Porkkanaa, kurkkua, kukkakaalia ja dippikastike sekä kahvia. 
Naudan ulkofilepihvi, valkosipuliperunoita, ruusukaalia ja salaattia. Kalevalan päivän kunniaksi myös punaviiniä. 

Pandemiatilanne jatkaa huononemistaan. Kahden viikon tartuntaluvut ovat suuremmat kuin missään vaiheessa aikaisemmin. Suomessa siirrytään huomenna jälleen poikkeustilaan tai ainakin se on hallituksen suunnitelma. Valmiuslakia ei kuitenkaan oteta vielä käyttöön, mutta rajoituksia on tulossa lisää. On kuitenkin jo varauduttu siihen, että valmiuslakiakin tarvitaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti