sunnuntai 20. kesäkuuta 2021

Huh hellettä!!!!

 Ulkona lämpötila oli tänään +29°  ja sisällä +27°. Ei puhettakaan, että olisi jaksanut tehdä oikein mitään. Tai sain sentään molemmat kylpyhuoneet pestyä, mutta siinäpä se. 

Eilen oli lähes yhtä lämmintä kuin tänäänkin. Minun olisi tehnyt mieli lähteä Vagabondan terassille, mutta koska sytostaattihoito on menossa, päätin pysyä kotona. Alkuillasta laitoin kaverilleni viestiä ja kysyin, haluaisko hän tulla pihalleni iltaa istumaan, juomaan viiniä ja syömään tapaksia. Hänelle sopi, joten kolme tuntia menikin oikein mukavasti, kun oli seuraa. Käytimme vielä Stellan lyhyellä lenkillä. 

Tänään heräsin aamulla aikaisin, vaikka sunnuntaisin ei ole mikään kiire minnekään. Keitin aamukahvit ja jääkaapista otin eiliset tapasten loput. Tikru varasti taas kerran Serranon kinkut lautaseltani. 

Päivällä lämpötila vain nousi ja suurin osa päivästä menikin sängyn päällä maaten ja ohjelmia katsellen. Lounaaksi jaksoin sentään paistaa vähän lohta ja jättikatkarapuja. Vähän miniparsaa seka hollandaise-kastiketta.
Alakerrassa keittiössä on todella kuuma. Huone on matala ja lämpenee nopeasti. Pelkkä pöytätuuletin ei oikein raikasta ilmaa. Makuuhuoneissa on onneksi jäähdyttävät tuulettimet ja hetken mielijohteesta katsoin Googlesta, millaisia jäähdyttmiä olisi tarjolla. Kävi niin hyvä tuuri, että vielä tänään oli tarjouksessa valkoinen viilentävä tuuletin. Tilasin sellaisen heti. Täytyy toivoa, että uusi jäähdytin tulisi jo ennen juhannusta. Ihan vain siksi, ettei helteet näytä vielä vähään aikaan loppuvan.

Jos viilentävä tuuletin tulisi jo juhannukseksi, mahdollisesti jaksaisin jatkaa keittiöremonttiakin. Kolme vapaapäivää tulee tarpeeseen, koska maalattavaa on vielä paljon. Tänään oli tarkoitus siivota takapiha ja grillata siellä illalla. Aivan liian kuuma!!! Huomasin pihalla käydessäni pikkulintujen etsivän jotain ja muistin, että en ole laittanut linnuille ja oraville vesiallasta pihalle. Saivat nyt tyytyä vain kaksiosaiseen kissan ruokakuppiin, jossa molemmissa kulhoissa puhdasta vettä. Laakea allas on jossain, mutta en tiedä missä. Grillaamisen sijasta paistoin pannulla porsaan filepaloja sekä valkosipulivoissa tuoreita herkkusieniä. Lisukkeeksi salaattia. 
Pandemiatilanne pysyy edelleen rauhallisena. Tällä hetkellä Suomessa mikään alue ei ole enää leviämisvaiheessa. Suurimmassa osassa maata ollaan jo perustasolla ja muutamalla alueella - pääkaupunkiseutu mukaanlukien - kiihtymisvaiheessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti