tiistai 22. kesäkuuta 2021

Päivä alkoi taas lyhenemään

 Eilen oli kesäpäivänseisaus. Päivä alkaa taas lyhenemään ja yö pitenemään. Pidin eilen vapaapäivän, koska olohuoneeni sisäkattoa tultiin korjaamaan. Yläkerrassa tapahtui 5 vuotta sitten vesivahinko ja alakerrassa olohuoneen katto jouduttiin avaamaan. Onneksi ei ehtinyt syntyä kosteusvauriota. Huoltoyhtiöstä silloin ilmoitettiin, että katto tullaan lähiaikoina laittamaan kuntoon. "Lähiaikoina" on tietysti ihmisen elämässä ja etenkin Universumissa suhteellinen käsite, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Kun katonkorjaaja saapui, hänellä ei ollut maskia. Kyseessä oli jo yli 60-vuotias mies ja hänellä apulaisena saman ikäinen vaimonsa. Olisivat olleet valmiita hakemaan astmaa sairastavalle miehelle happisäilöllä varustetun hengityssuojaimen, mutta tulin siihen tulokseen, että eiköhän minun ffp3-hengityssuojaimeni kuitenkin riitä. Sisällä asunnossa oli kuuma ja työ fyysisesti raskasta eikä pääkaupunkiseudun pandemiatilannekaan ole enää paha. Pidin itse hengityssuojainta koko remontin ajan ja voin sanoa, että aivot meinasivat sulaa. Työnteosta ei olisi tullut minullakaan yhtään mitään. Katto saatiin kuntoon ja nyt sitten tietysti huomaa, että pitäisi varmaan maalata tuoltakin seinät. 


Eilen oli äitini syntymäpäivä. Hän täytti jo 94 vuotta. Kävin illalla siskoni kanssa vanhempieni luona kahvilla. On pitkä aika siitä, kun olemme siskoni kanssa viimeksi olleet samassa sisätilassa ilman hengityssuojaimia. Joten olipa mukavaa pitkäastä aikaa istua yhdessä kahvipöydässä!

Tänään on helle jatkunut ja sääennusteen mukaan jatkuu vielä ainakin yli viikon. Tilasin äsken Mustista ja Mirristä Stellalle viilentävän makuualustan. Sekään ei taida ehtiä juhannukseksi, mutta melko varmasti tulee jo alkuviikosta. 

Lounaaksi laitoin vain salaattia. Muutama viipale salamimakkaraa ja salaatinkastiketta päälle. Pullo kivennäisvettä ja lounas oli siinä. Päivälliseksi sentään jaksoin paistaa porsaan ulkofilepihvit. Nekin vain salaatin kanssa, koska mitään sen tuhdimpaa ei näin kuumalla tarvitse. 

Vielä pitäisi käyttää Stella iltalenkille. Ei yhtään huvittaisi lähteä ulos helteeseen. Sisällä sentään on viilentävä puhallin työpöytäni vieressä, mutta ulkona on kuuma kuin saunassa. Iltalenkin jälkeen vielä suihkuun ja sen jälkeen voisi tehdä vaikka pirtelön. 

Pandemiatilanteessa ei mitään merkittävää uutta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti