maanantai 14. kesäkuuta 2021

Loman loppu

 Puolentoista viikon kesälomani on ohi. En vielä tiedä, milloin pidän loput kesälomastani vai pidänkö lainkaan. Koska en tarvitsekaan nyt nelipäiväistä työviikkoa sytostaattihoidon vuoksi, voisin oikeastaan pitää vuoden pimeimpään aikaan useampia pidennettyjä viikonloppuja. Kesällä, kun on valoisaa ja lämmintä, jaksaa paljon paremmin töissä kuin talvella, kun on pimeää ja kylmää. 

Aamulla oli mukava nousta aloittamaan työpäivä, koska tulehduskipulääkekuuri tehoaa eikä sormet tai ranteet olleet lainkaan kipeinä. Aloitin työt kuitenkin vasta klo 9, koska illalla tuli valvottua kuntavaalien tulosten vuoksi. Oma ehdokkaani pääsi kaupunginvaltuustoon, mikä on oikein mukava asia. 

Eilinen päivä meni keittiötä maalatessa. Sanonpa vain, että kun remontoitavassa huoneessa on kaikki huonekalut ja tavarat, urakka on melkoinen. Jos olisikin tyhjä huone, ei seinien ja katon maalaamisessa menisi kauaa. Suurin työ on tavaroiden siirtelemisessä ja suojaamisessa. Eilen laitoin itselleni kesäruokaa. Sipulia, varhaiskaalia ja bratwurstia pannulla nopeasti paistettuna, mausteeksi vain mustapippuria ja ripaus suolaa. Voisin elää koko kesän tällä ruualla!

Tänään tein päivälliseksi "mitä kaapista löytyy" -ruokaa. Uunivuokaan silputtua sipulia, paloiteltu paprika, muutama kirsikkatomaatti, valkosipulia, porsaan ulkofilepihvejä, halloumi-juustoa, oliiveja sekä tomaattimurskaa. Vuoka uuniin 200 asteeseen tunniksi. Lisänä kaalisalaattia ja maustettua riisiä.
Kävin äsken viemässä Stellan iltalenkille. Ulkona on kova tuuli. Ensi yöksi on luvassa myrskyä, mutta käsittääkseni ei ihan tänne pääkaupunkiseudulle. Pandemialuvut ovat tänään ennätysmatalat: vain 29. Maanantaisin tosin on aika usein matalia lukuja, mutta näin matalia lukuja on ollut viimeksi syyskuun puolivälissä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti