perjantai 11. kesäkuuta 2021

Viikonlopuksi viilenee

 Tämä viikko on ollut aurinkoinen ja lämmin. Vähän liiankin. On ollut hyvä, että pystyin pitämään kesälomaa tämän viikon. Olen saanut vain olla tekemättä mitään. Nivelteni kanssa kun oikein mitään ei ole pystynyt tekemäänkään. Ei edes avaamaan maitotölkkiä. Ilman reuman aktivoitumista olisin mielelläni jatkanut keittiöremonttia. Maalannut vihdoin ja viimein seinät ja katon. Vaan en näillä helteillä, joten oikeastaan on aivan sama, vaikka en saanutkaan mitään aikaiseksi. 

Keskiviikkona kävin siis reumalääkärillä ja kuten aavistinkin, metotreksaattilääkitys aloitettiin yli 8 vuoden tauon jälkeen uudelleen. Vaikka annostus onkin esimerkiksi syöpään verrattuna pieni, saan silti metotreksaatista ikäviä sivuvaikutuksia. Keskiviikkona mietin, minkä viikonpäivän valitsen lääkkeen pistospäiväksi. Aiemmin pistin lauantai-iltaisin ja voin huonosti sunnuntaisin. Edellisellä kerralla minulla ei kuitenkaan ollut vielä etätyötä. Nyt on. Voin siis pistää metotreksaatin arkiaamuna ja kun huonovointisuus alkaa, en olekaan työpaikalla tai matkalla töistä kotiin vaan jo valmiiksi kotona. Ensimmäisen annoksen pistin eilen aamulla.


Huonovointisuus alkoi alkuillasta, joten käytin Stellan vain nopeasti ulkona ja sen jälkeen en tehnyt muuta kuin voin pahoin ja palelin. Sain kuitenkin nukuttua riittävästi ja aamulla olin taas ihan hyvässä kunnossa. Sain keskiviikkona myös tulehduskipulääkkeen, joka ei nosta verenpainettani. Jo nyt alkaa tulehduskipulääkekuuri vaikuttaa. Ja viikonlopuksi viilenee enkä malta odottaa huomista, jolloin pääsen maalaamaan. 

Ruuat ovat - sattuneesta syystä - tällä viikolla olleet kotiinkuljetuksella tilattua ravintolaruokaa. Tänään kokkailin itse, mutta helpoimman kautta eli paistoin vain broilerinfileitä, tein kermaviilikastikkeen ja salaattia sekä uuniin pakastimesta ristikkoperunat. 
Pääkaupunkiseudullakin siirryttiin puolen vuoden jälkeen pandemian leviämisvaiheesta takaisin kiihtymisvaiheeseen. Ravintolat saavat olla taas pidempään auki. Ei sillä, että olisin menossa ravintolaan. Sytostaatit heikentävät vastustuskykyä, joten vielä kannattaa olla koronaviruksen suhteen varovainen. Jos olisin käyttänyt sytostaatteja jo talvella, olisin saanut jo toisen rokoteannoksenikin. Mutta koska en käyttänyt, saan toisen annokseni vasta vajaan kuukauden päästä. Tänään uusien tartuntojen lukumäärä oli vain 47. Pienin lukumäärä sitten syyskuun puolivälin. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti