maanantai 25. huhtikuuta 2022

Kevät on saapunut!

 Oi, miten nautinkaan aurinkoisista kevätpäivistä!!! Viikonloppu meni lähinnä grillatessa. Olen niin odottanut, että lumi sulaisi ja pääsisin takapihalle grillaamaan. Piha on edelleen talven jäljiltä sotkuinen, mutta sain viikonloppuna sentään vietyä joitakin lumen alle jääneitä ämpäreitä ja muuta rikki mennyttä tavaraa roskiin.

Torstaina en malttanut odottaa perjantan Citymarketin tilausta ja tilasinkin Woltin kautta grillattavia. Hiiliä ja sytytysnestettä oli vielä viime vuodelta. Niinpä sytytin torstai-iltana ensimmäistä kertaa grillin. Porsaan ulkofilepihvit, pekoniin käärittyjä herkkusieniä sekä paprikaa ja kesäkurpitsaa. Lisäksi varhaiskaalista ja kurkusta tehtyä salaattia, dippikastiketta sekä linssi- ja perunasnacskeja. 



Perjantaina oli myös grillauspäivä. Tällä kertaa vain makkaraa, tomaattia ja kesäkurpitsaa.Lisäksi kaalisalaattia sekä dippikastiketta. 

Grillaaminen jatkui myös lauantaina. Tein ensin K-Ruoka -sivujen ohjeen mukaista Romesco-kastiketta. Citymarketin valmiiden jättikatkarapuvartaiden lisäksi grillasin halloum-juustoa, paprikaa, kesäkurpitsaa sekä salottisipuleita.



Viikko sitten kävin Stellan kanssa Mevetissä. Antibiootti silmään on auttanut eikä muita toimenpiteitä tarvinnut tehdä kuin jatkaa antibioottivoiteen käyttöä vielä kaksi viikkoa. Viikon päästä ei siis enää tarvita sitäkään. Stella antaa jo laittaa silmälääkkeensä ihan hyvin eikä enää pakene olohuoneen pöydän alle karkuun, kun lähestyn lääkeputkilo kädessäni. Mevetissäkin käyttäytyi tosi hienosti. Ihan kutene delliselläkin kerralla. 
Mutta mikä on parasta keväässä? Aiemmin olisin sanonut, että grillaaminen. Lumisen ja varsinkin jäisen ja liukkaan talven jälkeen kuitenkin se, ettei enää tarvitse laittaa nastakenkiä jalkaan. Ensin pärjäsi kävelykengillä ja muutaman päivän olen kulkenut jo ballerinoissa. 

Ensi viikonloppuna on vappu. En ole ehtinyt kovinkaan paljoa miettimään koko vappua. Pääsiäisestäkin on vasta muutama viikko. Huomenna olisi tarkoitus siskoni kanssa suunnitella, vietämmekö vappua yhdessä vai mitä tehdään. Koronavirusta on liikkeellä edelleen todella paljon enkä kovin mielelläni ottaisi virusta itselleni. En niin kauan, kun minulla on sytostaattilääkitys. En välttämättä senkään jälkeen, mutta en ainakaan ennen sitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti