Viime tiistaina vanhempani viettivät rautahäitään eli 70-vuotishääpäiväänsä. Sovimme siskoni kanssa järjestävämme vanhemmille juhlat. Olin ottanut tiistain töistä vapaaksi, jotta ehdin tehdä rauhassa oman osuuteni juhlien järjestelyistä. Päädyimme tarjoamaan kahta lajia voileipäkakkua sekä täytekakkua.
Teen melkein mitä tahansa ruokaa, mutta leipominen ei ole minun juttuni. Olisin voinut päästä helpommalla ja lisäksi saada paljon hienomman kalakakun, jos olisin tilannut sellaisen konditoriasta. Halusin kuitenkin tehdä itse, koska tämä oli ainoa kerta elämässäni, kun pääsin järjestämään rautahäitä. Tai edes osallistumaan sellaisiin.
Ensimmäinen ongelma tuli, kun minulla ei ollut voileipäkakun tekemiseen sopivaa vuokaa. Onneksi oli kaksi matalahkoa uunivuokaa. Toinen hieman isompi ja toinen pienempi. Maanantaina illalla ladoin leipäviipaleet vuokiin, kostutin veden ja sitruunamehun sekoituksella ja levitin täytteet. Yhden täytteen tein majoneesista, tuorejuustosta ja kylmäsavulohesta. Toiseen käytin katkarapuja, makeaa sipulia, maustekurkkua, tuorejuustoa ja majoneesia. Kolmanteen tuli keitettyä kananmunaa, majoneesia ja tuorejuustoa. Laitoin vuuat yöksi jääkaappiin.
Tiistaina mietin, miten ihmeessä saan kumottua kakut tarjottimelle. Alempi kerros ei ollut ongelma, mutta pelkäsin pienemmän kakun hajoavan kumottaessa. Pelkoni oli turha, koska kakku oli tiivistynyt oikein hyvin. Kuorrutin voileipäkakun tuorejuuston ja majoneesin seoksella, ripottelin reunoille juustoraastetta ja päälle laitoin kurkusta leikattuja "kruunuja", kirsikkatomaatteja, retiiseistä leikattuja kukkia sekä katkarapuja. Vielä sitruunaviipale ja vähän tilliä.
perjantai 29. heinäkuuta 2022
Rautahäät
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti