tiistai 9. elokuuta 2022

Hintojen nousu

 Sunnuntaina viimeistelin Citymarketin tilausta ja ensimmäistä kertaa oikeastaan kiinnitin huomioni siihen, miten paljon ruuan hinta onkaan noussut. Citymarket ei tosin ole ennenkään ollut kovin edullinen kauppa, mutta pidän sen valikoimasta enkä ole aikeissa - ainakaan toistaiseksi - vaihtaa kauppaa. Huomasin, että tarjouksessa oli paljon erilaisia säilykepapuja ja tilasin monta purkillista erilaisia papuja, kikherneitä ja linssejä. Lihan ja varsinkin kalan hinta on noussut todella paljon ja ajattelin, että välillä voisi tosiaan laittaa ruokaa ilman lihaa tai kalaa. 

Olen aiemmin tilannut mitä mieli tekee, mutta nyt tein ostokseni harkitummin. Kivennäisvesien suurkuluttajana olen aina tilannut myös paljon erilaisia kivennäisvesiä, mutta nyt jätin ne kokonaan tilaamatta. Vielä on kotona muutama pullo jäljellä ja sen jälkeen ryhdyn juomaan vettä. Ennen ensimmistä tekonivelleikkaustani olin todella huono juomaan. Illalla ennen nukkumaan menoa usein huomasin juoneeni koko päivänä vain muutaman mukillisen kahvia. Opettelin juomaan ja nimenomaan kivennäisvesiä. Sen jälkeen minulla onkin aina ollut kivennäisvesipullo vieressäni. Nyt on aika opetella juomaan tavallista vettä. 

Jätin tilaamatta myös kaikki herkut. Tai melkein kaikki. Tummaa suklaata tilasin, koska tulen tarvitsemaan sitä mole-kastikkeeseen. En ole vielä päättänyt, mitä laittaisin mole-kastikkeessa. Ehkä bataattia ja mustapapuja? Tänään tein perunaa ja kidneypapuja. Paistoin ensin raakoja kesäperunoita pannulla öljyssä. Lisäsin silputtua sipulia, yhden yksikyntisen valkosipulin murskattuna, tuoretta chiliä, kanaliemikuution, tilkan vettä, mustapippuria, savupaprikaa, oreganoa, tomaattipyrettä sekä purkillisen valutettuja säilöttyjä kidneypapuja. Annoin hautua kannen alla, kunnes perunat olivat kypsiä. Päälle kevätsipulia ja persiljaa. Lisukkeeksi leipää, avocado-salaattia ja marinoitua punasipulia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti