sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Siivousviikonloppu

 Tämä viikonloppu meni siivotessa. Jo perjantaina aloin silittää olohuoneeseen ja keittiöön verhoja ja keittiöön myös pöytäliinan. Kun olin vihdoin saanut keittiöö verhon ripustettua, tajusin verhon olevan liian lyhyt, Eihän se ollutkaan verho vaan pöytäliina!!! Koska verho jää kuitenkin aika sivuun, päätin antaa sen olla. Sopii ainakin retrohenkiseen pöytäliinaan. 


Ikivanha näyttökin toimii taas keittiössä ja sain vihdoin palautettua vanhan kannettavan tietokoneeni keittiöön. On mukavaa laittaa ruokaa tai syödä ja samalla katsella jotain ohjelmaa. Eilen tosin meinasi jäädä aamupuuro lautaselle, kun katselin Yle TV1:ltä dokumenttiohjelmaa Syötävät hyönteiset. Ennemmin taidan ryhtyä vegaaniksi kuin alan syödä hyönteisiä. 
Aamiaisen jälkeen siirryin siivoamaan makuuhuonetta. Tavaraa oli taas kerran kertynyt pöydille ja tuolille. Kun olin imuroinut, päätin alkaa raivata tavaroita. Ja pyyhittyäni työpöydältä pölyt muistin, että minullahan on jossain mustaa maalia. Työpöytä oli aiemminkin musta, mutta jo kulunut. Maalasin siis pöydän uudelleen ja maalin kuivumista odotellessa lajittelin tavaroita. Koska maalia oli riittävästi, päätin maalata myös viininpunaisen yöpöytänä toimivan senkkini kannen mustaksi. Oikeastaan olisin halunnut maalata sen samalla viininpunaisella kuin aiemminkin, mutta en kuolemaksenikaan muista värin sävyä. Olisi siis maalattava koko senkki uudelleen, jos hakisin maalikaupasta uuuden maalin. 



Puolessa välissä urakkaa inspiraationi katosi. Hyvin tavallista minulle. Olen joskus tyttäreni kanssa miettinyt, onkohan minullakin ADHD. Monia oireita ainakin on, mutta lapsuudessani ei ADHD:stä tiedetty vielä mitään eikä sitä sen vuoksi tutkittu. Päätin ottaa pienen lepotauon ja lähdin hakemaan Vagabondasta ruokaa. Vaikka ulkona lämpötila olikin vain noin 14 °C, terassilla oli silti yllättävän mukavaa odotella viinilasin ääressä ruokien valmistumista. Vagabondan annokset ovat niin suuria, että syön yhdestä annoksesta kolme ateriaa. Sen vuoksi tänään ei olekaan tarvinnut tehdä vielä lainkaan ruokaa. 


Tänään olen jatkanut siivoamista. Laitoin kaikki kesävaatteet pahvilaatikkoon ja nostin sen vaatekaapin ylähyllylle. Tilalle otin talvivaatteet, vaikka ei vielä talvi olekaan. Lisäksi olen silittänyt liinavaatteita. Voi miten kaipaankaan mankelia! Minulla on ikivanha mankeli jostain 1960-luvulta, mutta siitä puuttuu liina. Ja härveli on niin iso, ettei se oikein mahdu minnekään. Tai mahtuisi yläkerran käytävän päätyyn, mutta toistaiseksi silitän. Ehkä jonain päivänä korjautan mankelin tai ostan uuden. Tikrukin halusi osallistua ja oikeasti tuolla kissalla on ärsyttävä tapa kiskoa kaapeista kaikki liinavaatteet ja vaatteet pois. Mutta onpahan ainakin seuraa. 
Huomenna olisi taas työpäivä. Viikonloppu meni nopeasti, mutta en muista, milloin olen viimeksi saanu tnäin paljon aikaan. Nyt lonkkani alkaa taas kiukutella ja täytyy yöksi laittaa siihen lämpökääre. Olisipa ollut vielä yksi vapaapäivä, niin olisin saanut urakan valmiiksi. Huomenna on kuitenkin niin paljon töitä, että lomapäivän ottaminen ei onnistu. Toivottavasti jaksaisin illalla töiden jälkeen jatkaa urakkaani. Nyt vielä Stella iltalenkille ja sen jälkeen suihkun kautta nukkumaan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti