maanantai 29. elokuuta 2022

Syksy saapui

 Kesä on ohi. Eilen oli vielä melkoinen helle, 28 astetta lämmintä, mutta tänään lämpötila oli tipahtanut yli 10 astetta alemmaksi. Viikonloppuni meni hulinassa. Lauantaina saapuivat siskoni pojan lapset. Olipa mukavaa saada heidät pitkästä aikaa meille hoitoon. Viihtyivät oikein hyvin. Askartelua, vesivärimaalausta, pelejä ja se tärkein eli vesisota takapihan takana olevassa pienessä metsikössä. Ei ollut ihan helppoa juosta kipeällä lonkalla metsässä, mutta hauskaa oli. Ja märkää. Naapurini nauroivat omilla pihoillaan, kun nuorempi lapsista huusi: "Run for your life!" ja ampui vesipyssyllä. Välillä käytiin takapihalla täydentämässä aseiden vesisäiliöt. 

Iltakin meni mukavasti ja yönsä nukkuivat oikein hyvin. Illalla ennen nukkumaanmenoa katsottiin vielä yksi lastenelokuva. Halusin näyttää jotain erilaista kuin nykyajan elokuvat ja Yle Areenasta löytyi kuin löytyikin Villahousupakko. Eilen aamupäivällä käytiin vielä tapaamassa vanhempiani. Pelattiin myös muistipeliä, jonka minä hävisin joka kerta. Ja pitkästä aikaa söin aamiaista keittiön pöydän ääressä. Yleensä kun syön joko tietokoneen ääressä tai sunnuntaiaamuisin omassa sängyssäni. 
Kun lapset olivat iltapäivällä lähteneet, kävin lähikaupassa hakemassa juomia iltaa varten. Ystäväni puolisoineen sekä heidän aikuiset lapsensa sekä vävynsä tulivat meille viettämään pizzasunnuntaita. Olimme sopineet pizzasunnuntaista jo elokuun alkuun, mutta silloin lonkkani oli niin kipeä, että en olisi jaksanut istua ruokapöydässä. Oli mukavaa istua yhdessä ja viettää kesän viimeistä päivää.

Ystäväni syntymäpäivä oli eilen ja hänen miehensä valtimorepeämästä tulee tänään kuluneeksi yksi vuosi. Juteltiin paljon tapahtuneesta ja miten vuosi on kulunut. Nauroimme monille asioille, joita vuosi sitten tapahtui. Kun viime syksynä sanoin ystävälleni monta kertaa, että vuoden päästä kaikki on paljon paremmin ja me nauramme yhdessä näille asioille, hänestä tuntui silloin mahdottomalta uskoa sitä. Saman kokeneena kuitenkin tiesin, että niin tulee käymään. 

Tänään tosiaan saikin pistää sukat jalkaan ja ulos lähtiessä takin päälle. Kaivelin jääkaapista jotain syötävää ja päädyin tekemään siskonmakkarakeiton. Lämmin keitto viileänä päivänä maistui oikein hyvin. 
Koska kesäpäivät eivät enää palaa, kaivoin jo esille olohuoneeseen syysverhot. En vielä tänään,  mutta lähipäivinä kuitenkin, silitän verhot ja ripustan ne ikkunaan. Olohuoneen isoon ruokapöytään laitan myös talvella ostamani kerniliinan. Tämä kesä on ollut varsin hyvä. Monta ikimuistoista ihanaa tapahtumaa. Syksy saakin jo tulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti