keskiviikko 9. marraskuuta 2022

Kylmää ja pimeää

 Marraskuu on inhottavinta aikaa vuodesta. Ei ole varsinaisesti vielä talvi, mutta ei enää syksykään. On puettava tarpeeksi päälle, kun lähtee ulos. Jossain lähistöllä on iso rakennustyömaa, jossa on räjäytelty peruskalliota jo muutaman kuukauden ajan. Lisäksi työmaalta kuuluu arkipäivisin kovaa kolinaa. Stella pelkää räjäytyksiä ja sen vuoksi se ei välttämättä suostu lähtemään omaa pihaani kauemmas. Joten ensin puen lämpimästi päälle, laitan koiran valjaisiin ja hihnaan, lähden ulos, koira tekee U-käännöksen ja haluaa takaisin sisälle. Yleensä työmaa hiljenee klo 16, mutta tänään kolina jatkui vielä sen jälkeenkin. Kesäisin on niin helppoa, kun ei tarvitse kuin laittaa avaimet ja koirankakkapussit taskuun sekä kengät jalkaan. Mutta tämä aika vuodesta...en tykkää. 

Lyhyt valoisa aika vuorokaudesta väsyttää. Tänään kävin lounastauolla lähikaupassa ja teki oikein hyvää olla hetken aikaa ulkona päivänvalossa. Minulla on kirkasvalolamppukin, mutta enhän minä muista laittaa sitä aamuisin päälle. Pitäisi varmaan hankkia ajastin, jolla saisi kirkasvalolampun syttymään jo vähän ennenkuin herätyskello soittaa.

Tähän aikaan vuodesta aamuisin peiton alla omassa sängyssä tuntuu niin mukavalta, että ei millään jaksaisi nousta ylös. Ja toivoo, että ollapa jo eläkkeellä! Eikä maistu oikein aamiainenkaan, koska on vielä puoliunessa herätyskellon soidessa. Tästä tietenkin seuraa, että kahvia kuluu taas paljon. Aamu alkaa kahvilla, aamupäivällä kahvia, lounaalla kahvia ja iltapäivällä taas kahvia. Monesti olen ajatellut, että nyt ryhdistäydyn ja alan syödä aamiaisen keittiön pöydän ääressä. Onhan minulla keittiössäkin mahdollisuus katsoa Ylen aamu -ohjelmaa. Mutta kun zombina raahautuu alakertaan keittiöön hakemaan kahvia, zombina raahautuu myös kahvimukinsa kanssa rappuset ylös takaisin makuuhuoneeseen ja tietokoneen ääreen. Onneksi tätä "mörökölliaikaa" on vain muutama kuukausi vuodessa. Helmikuussa jo helpottaa. 

Tänään tein vain tortilloita ja helpoimman kautta eli käyttäen paljon valmiita tuotteita  Valmis tortillalevy ensin mikroon hetkeksi aikaa lämpenemään. 

Tortillalevyn päälle Pirkan Valkosipulidippiä. 
Ruskistin jauhelihaa sekä silputtua sipulia. Lisäsin joukkoon Pirkan Taco-maustepussin, purkillisen tomaattimurskaa sekä purkillisen säilöttyjä kidneypapuja. 
Seuraavaksi jäävuorisalaattia, kurkkua, kirsikkatomaattia sekä makeaa sipulia silputtuna.
Kasvisten päälle Pirkka Parhaat Guacamole style topping -kastiketta. Avocadoja minulla ei ollut, joten tämä kastike sai kelvata. 
Suraavaksi vielä Pirkan Juustodippiä.
Lopuksi vielä jalapenoja ja tortilla rullalle. Helppoa ja nopeaa.

Vielä pitäisi jaksaa valvoa muutama tunti ja viedä sitten koira iltalenkille. Väsyttäisi jo nyt. Onneksi huomenna on jo torstai ja viikonloppu lähestyy. Olisipa jo helmikuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti