sunnuntai 13. marraskuuta 2022

Kasvispainotteisempi viikonloppu

 Taas on sunnuntai-ilta. Menen vielä käymään vanhempieni luona isänpäivän vuoksi. Mutta kylläpä nämä viikonloput vaan hurahtavat nopeasti. Hurahtaisipa työviikotkin yhtä nopeasti. Perjantai-iltana pistin systostaatin ja lauantai menikin väsymyksen kanssa. Viikonlopusta jää jäljelle vain sunnuntai. Joskus mietin, että lopettaisin sytostaatit kokonaan, mutta pelkään, että kivut pahenisivat ja reuma etenisi nopeammin.

Eilen tuli maattua kissan kanssa sängyssä miltei koko päivä. Katselin Yle Areenaa ja sieltä 6-osaista brittisarjaa Räsynukke. Kertoi sarjamurhaajasta ja oli oikeastaan aika hyvä. Tai sanoisinko erittäin hyvä. Sen jälkeen katsoin vielä 4-osaisen sarjan Haamu menneisyydestä. Sekin oli varsin hyvä.


Eilen en jaksanut käydä kaupassa vaan kaivoin jääkaapista ja kaapeista kaikenlaista. Sekoitin säilöttyjen kikherneiden sekaan oliiviöljyä, korianteria, chiliä, suolaa ja ras el hanout -mausteseosta. Annoin makujen tasaantua jääkaapissa tunnin verran. Kaapista löytyi muutaman pähkinäpussin loput ja paahdoin pähkinät pannulla ja maustoin grillimausteella. Sekoitin porkkanaraasteesta ja ohueksi suikaloidusta kaalista salaatin, johon lisäsin rusinoita sekä Pirkan salaattisiemensekoitusta. Kastikkeeksi argan-öljyä, suolaa ja mustapippuria. Kuorin ja paloittelin muutaman perunan, jotka paistoin pannulla ja maustoin suolalla ja viherpippurilla. Lautaselle lisäksi keitetty kananmuna, kurkkua, makeaa sipulia, kirsikkatomaatteja, säilöttyjä raita- ja keltajuuria sekä Lidlin pikkusipuleita. 
Tänään tein keltajuurista kasvispihvejä. Porkkanan raastaminen eilen tavallisella raastinraudalla oli kipeille nivelille tuskallista, mutta aamulla muistin, että minullahan on jossain raastinkone. Sillä sai melko kovat keltajuuret helposti tasaiseksi raasteeksi.
Keltajuuripihveihin laitoin paahdettua sipulia, kananmunaa, juustoraastetta, suolaa, valkopippuria ja valkosipulijauhetta. Paistoin pihvit ohukaispannulla. Lisäksi salaattia sekä eiliseltä jääneitä pähkinöitä ja kaali-porkkanasalaattia. Nokare majoneesia vielä lisäksi.
Ulkona on jo aivan pimeää. Pitäisi lähteä, mutta Tikru istuu sylissäni eikä halua liikkua minnekään. Illemmalla vielä Stellan kanssa iltalenkki ja sitten nukkumaan. Eläkepäiviin enää 933 työpäivää (miinus lomat), 388 lauantaita ja sunnuntaita sekä 37 arkipyhää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti