lauantai 11. helmikuuta 2023

Laiskottelua ja Love Islandia

 Eilinen sytostaattipistos aiheutti tavallista ikävämmät oireet jo illalla enkä meinannut saada huonovointisuuden vuoksi edes nukuttua. Asiaa ei parantanut lainkaan, että Tikru rakastaa nukkua päälläni ja kissa on kuin lämpöpatteri. Valvoessani selailin MTV Katsomon ohjelmatarjontaa ja huomasin, että uusi kausi Love Island Australiasta on katsottavissa. Katsoin ensimmäisiä jaksoja pitkälle yli keskiyön ja aamu olikin tavallistaki ankeampi. 

Sain itseni kuitenkin sängystä ylös, koska aamulla oli vietävä Stella ulos sekä käytävä antamassa siskoni kilpikonnille ruokaa. Lähikaupassa oli eilen vadelmat tarjouksessa ja lisäksi hedelmä- ja vihannesosastolta valmiiksi pussiin kerättyjä - vielä ihan hyvälaatuisia - kasviksia edullisesti. Pussissa oli myös rasia pensasmustikoita. 

Ennen aamulenkkiä keitin itselleni kahvia ja valmistin puuron. 2 dl vettä, 2 rkl maitojauhetta, ripaus suolaa ja 4 rkl neljän viljan hiutaleita. Puuro muutamaksi minuutiksi mikroaaltouuniin ja vadelmien ja pensasmustikoiden kanssa aamiainen oli valmis. 
Yöllä oli satanut lunta ja aamulla paistoi kauniisti aurinko. Lähellä on pienehkö metsätontti, jota kutsumme autiotontiksi. Kun yli 30 vuotta sitten muutin tänne, tontilla oli vielä omakotitalo asukkaineen. En oikein tiedä, miten talo tyhjilleen jäätyään päätyi kaupungin omistukseen, mutta talo oli pitkään autiona. Aina välillä siellä näytti käyvän porukkaa enkä ole varma, mahtoivatko olla luvan kanssa vai luvatta. Joka tapauksessa eräänä päivänä tontilla ollut talo paloi ja vain tontti jäi. Stellan kanssa on mukava kävellä siellä ja jäljistä päätellen siellä liikkuu myös paljon jäniksiä. 

Aamulenkin ja kilpikonnien ruokkimisen jälkeen iski jäätävä väsymys. Olin suunnitellut siivoavani tänään, mutta päädyin takaisin sänkyyn ja katselemaan Tikrun kanssa Love Islandia. Useampi jakso meni huomaamatta ajankulua ja lounasaikaan olin tyytyväinen, että tein jo eilen illalla tavallisen kinkku-makaronisalaatin. 
Lounaan jälkeen jaksoin sentään lähteä viemään metalliroskat keräysastiaan sekä pesin pari koneellista pyykkiä. Ja odotellessani pesuohjelman päättymistä katselin taas Tikrun kanssa Love Islandia.

Viime viikolla kävin siskoni kanssa Citymarketissa. En ole pitkään aikaan ostanut punakaalia eikä ollut siskonikaan. Koitin kaupassa etsiä valmiiksi pakattua punakaalin puolikasta, mutta ei ollut kuin kokonaisia. Harmittelin asiaa ääneen siskolleni ja hän ehdotti, että ostetaan puoliksi. Minulla menisi toki kokonainen punakaalikin, mutta jääkaappiin ei mahdu. Kun jonain päivänä jääkaappi-pakastinyhdistelmäni hajoaa, ehdottomasti haluan jälleen ison jääkaapin. Pakastin saakin olla pieni, mutta jääkaappi ei. 

Punakaalista tein tänään salaatin. Siivutin punakaalia juustohöylällä ohuiksi siivuiksi. Lisäsin joukkoon hieman ohueksi suikaloitua kurkkua sekä makeaa sipulia. Kastikkeeseen paahdoin ensin seesaminsiemeniä kuumalla pannulla ja sekoitin paahtuneet seesaminsiemenet tilkkaan soijakastiketta ja seesamiöljyä. Sekaan vielä hieman murskattua valkosipulia ja raastettua inkivääriä. Muutamaksi tunniksi jääkaappiin maustumaan. 

Takapihalla olevassa kylmälaukussa oli pussillinen eri värisiä porkkanoita, jotka paloiteltuna sopivat hyvin kulhoruokaan. Tein korean bbq-mausteseoksella maustettuja broileripyöryköitä ja nuudeleita. Porkkanoiden lisäksi kulhoon salaattia, tekemääni punakaalisalattia, paprikaa ja kirsikkatomaatteja. Päälle vielä valmista teryaki-kastiketta. 
Ja mitäpä tein loppuillan? Katselin kissan kanssa Love Islandia. Välillä surffailin netissä, mutta suurimmaksi osaksi vain katselin sarjaa. Olen todella tyytyväinen nelipäiväisestä työviikostani, koska tavallaanhan nämä sytostaattien jälkeiset lauantait menevät aina hukkaan. Ei jaksa tehdä asioita, joita viikonloppuna pitäisi ehtiä tehdä. Alkaisipa jo pian eläkepäivät!

Käytin Stellan vielä iltalenkillä ja sen jälkeen yöpaita päälle ja peiton alle. Eikä mennyt kuin reilu tunti, kun muistin, että olin eilen ostanut vuohenjuustoa. Rakastan paistettua vuohenjuustoa balsamiviiietikan ja tuoreiden mansikoiden kanssa. Keitin vielä iltateen ja paahdoin paahtoleipää, jonka päälle löytyi jääkaapista punasipulihilloketta. Lopusta vuohenjuustosta voisin tehdä vaikkapa tomaatti-vuohenjuustokeiton. Ehkä maanantaina, kun on vapaapäivä. 
Tämäkin laiskottelulauantai alkaa olla lopuillaan. Lupasin isälleni, että menen huomenna käymään heillä päiväkahvilla. Ensi viikolla taloyhtiössä tehdään kylpyhuoneiden kosteusmittaukset enkä löydä mistään lappua, kuinka pitkään kylpyhuoneiden pitää olla käyttämättä ennen mittausta. Tarkoitukseni kun on pestä kylpyhuoneet nyt viikonloppuna, mutta täytyy varmistaa varoaika jostain. Tikru on jo valmis yöunille, joten taidan mennä minäkin. Huomenna on uusi päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti