sunnuntai 2. huhtikuuta 2023

Eduskuntavaalit 2023 ja vähän muuta

 Tänään on palmusunnuntai ja virpomispäivä. Olen aika usein laittanut pihalle tai oveeni lapun, jossa toivotan virpojat tervetulleeksi. Kun omat lapset ovat jo yli 30-vuotiaita, ei alueen virpomisikäiset lapset tiedä, kuka tässä asunnossa asuu. Tänään en kuitenkaan laittanut lappua, koska en ollut vielä päättänyt, mihin aikaan käyn äänestämässä. 

Viime viikot ovat olleet aika stressaavia ja väsyttäviä. Rehellisesti sanottuna uuvuttavia. Kivut valvottavat ja vähäinen yöuni yhdeistettynä kaikkeen muuhun pistää aivotkin aivan solmuun. Koko ajan tuntuu, että olen unohtanut jotain. Kuten välillä unohtelenkin. Perjantaina en ollut vielä aamulla puoli kuuteen mennessä saanut unta ja sitten havahduin työasiaan, jonka olin unohtanut tehdä. Joten ei auttanut kuin siirtyä tietokoneen ääreen tekemään. Olen myös huomannut, että monen asian tekeminen samaan aikaan ei onnistu. Jos minulla on edes kaksi asiaa, joita pitäisi hoitaa samanaikaisesti, kummastakaan ei tule yhtään mitään. Syke vain nopeutuu ja verenpaine nousee. Työasioita lukuunottamatta onkin nyt järkevintä pitää eräänlainen "älä tee mitään" -kevät. Jospa kesällä helpottaisi. 

Aamulla heräsin vasta kahdeksan aikoihin. Kuuntelin ensin silmät kiinni vielä yhden podcast-jakson sarjasta Jäljillä. Sen jälkeen kävin laittamassa aamiaista. Kahvia, tuoremehua, paahtoleipää, kiwiä, viinirypäleitä, tuoretta ananasta ja mansikoita. Lisäksi kurkkua, kirsikkatomaattia, keitetty kananmuna sekä majoneesia ja katkarapuja, juustoa ja suolalihaa. Tikru ei oikein osannut päättää, varastaisiko lautaseltani katkarapuja vai suolalihaa. Päätti aloittaa suolalihalla ja siirtyi vasta sitten katkarapuihin. 

Päivän odottelinkin virpojia. Katselin yläkerrassa true crime -sarjoja ja tiesin jo hyvissä ajoin ennen ovikellon soimista, että virpojia on tulossa. Stella kun alkaa haukkua heti, kun joku tulee meidän pihaamme.Virpojia kävi vain kolme kertaa, yhteensä kuusi virpojaa. Ja heistäkin kaksi lähisukulaisiani. Oli kuitenkin mukavaa, että virpojia edelleen käy. Olen jo vuosia säästänyt kaikki virpomisvitsat ja nyt niitä on aika komea kimppu pääsiäiskoristeena. 
Eilen entinen työkaverini ja erään yhdistyksen puheenjohtaja kävi tuomassa postilaatikkooni yhdistyksen tilinpäätöksen asiakirjat. Olen jo vuosia ollut toinen yhdistyksen tilintarkastajista. Kun käytin Stellan lenkilllä, takaisin tullessa hain postilaatikosta kirjekuoren. Tein tilintarkastuksen ja laitoin tarvittavat asiakirjat kirjekuoreen, jotta voin äänestämään mennessäni käydä ostamassa lähikaupasta postimerkkejä ja lähettää kirjekuoren toiselle tilintarkastajalle Tampereelle. 

Pääruuaksi paistoin tänään pihvin. Jääkaapin vihanneslaatikossa oli muutama punajuuri sekä perunoita. Tein niistä sekä kermasta ja sinihomejuustosta uunissa laatikon. Paistoin myös tuoreita herkkusieniviipaleita valkosipulivoissa. Lisäksi vielä höyrytettyä parsakaalia ja pihvin päälle punaviinikastiketta. Jälkiruokakin oli suunnitelmissa, mutta en jaksanutkaan tehdä. Ja hyvä niin, koska en olisi myöskään jaksanut syödä jälkiruokaa. 
Ulkona on tänään ollut mitä mahtavin ilma. Aurinko paistaa ja kadut ovat sulaneita. Äänestyspiste on lähikoululla ja oli todella paljon ihmisiä liikkeellä. Paluumatkalla juttelin erään naapurini kanssa ja hän kertoi, että jo päivällä oli ollut äänestyspaikalla vilkasta. Kun olen seurannut uutislähetyksiä, vaalivalvojatkin ovat kertoneet, että äänestysvilkkaus on ollut tavallista suurempi. Hyvä, että ihmiset ovat päättäneet lähteä äänestämään. 

Kotiin palattuani oi tietenkin vaalikahvien aika. Koska kello oli jo paljon ja nukkumiseni muutenkin on ollut huonoa, keitin kahviksi lattea. Jospa se ei veisi yöunia niin pahasti kuin tavallinen kahvi. Latten lisäksi punssileivos sekä muutama suolakaramellilakritsipallo. Olipa sanahirviö!
Eduskuntavaalien tulosilta alkaa noin 15 minuutin päästä. Taidan tehdä vielä dippikastikkeen, jos sattuisi vaalivalvojaisissa vielä tekemään mieli jotain syötävää. Perunalastuja, nakkeja, porkkanaa ja kurkkua. Jos jaksan.

Ensi viikolla onkin taas päivystysvuoroni. Käänsin jo päivystysnumeron omaan puhelimeeni. Aamuksi on laitettava herätyskello soittamaan. Onneksi on lyhyt viikko. Poikkeuksellisesti teen maanantain töitä, jotta työkavereiden ei tarvitse "kärsiä" lyhyemmästä työajastani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti