lauantai 22. huhtikuuta 2023

Jumalan siunausta!

 En ole kristitty En sinne päinkään. En myöskään ole mikään maailmanhalaaja tai vastaava. 

Tänään kävin bussilla kauppakeskuksessa. Paluumatkalla hyppäsin väärään bussiin (reitit ovat muuttuneet) ja kun tajusin, että bussi menee nyt ihan outoa reittiä ja on palaamassa takaisin sinne, mistä bussiin nousin, piti painavien ostosten kanssa hypätä bussista pois. Kävelin siitä liikennevaloihin, tien yli ja toiselle pysäkille. Odottelemaan bussia, jolla pääsisin kotiin. 

Istuin hiljaisella pysäkillä ja pysäkille hoiperteli mieshenkilö. Niin laitamyötäisessä, että hyvä kun pystyssä pysyi. Kuului vähemmistöön, joka on Suomessa asunut jo yli 500 vuotta. Ensin ajattelin, että voi itku! Tämäkin vielä! Olisin vain halunnut rauhassa odotella jotain bussia, jolla pääsisin kotiin. Vähemmistöryhmään kuuluminen ei minua haitannut. Muistan lapsuudestani, miten tätini ompeli upeita vaatteita tälle vähemmistöryhmälle. Mutta olin jo ihan hikinen auringonpaisteessa ja taas kerran kyllästynyt pääkaupunkiseudun joukkoliikenteeseen, että mieluummin olisin ollut kotona ja ilman yhtäkään ihmiskontaktia. 

Eipä siinä mitään. Tein tilaa bussipysäkin penkille. Mies rojahti siihen ja tipautti maahan kännykkänsä, jonka lasi halkesi. Kun tiesin, että bussin saapumiseen on vielä aikaa, tuntui luontevammalta ottaa lajitoveri huomioon kuin koittaa ignoorata hänet. Alettiin jutella niitä näitä ja siinähän se aika meni. Kun selvisi, että meillä on sama suunta, mies kysyi, voisinko huolehtia hänet bussista oikealla pysäkillä ulos. Lupasin tehdä niin. Juuri ennen bussin saapumista miehen kännykästä loppui akku. Pistän pääni pantiksi, että mies ei tehnyt sitä tahallaan saadakseen jotain toista maksamaan parin euron bussimatkansa. Oli nimittäin sellaiseen loogiseen ajatteluun aivan liian humalassa. Joten....maksoin oman matkani lisäksi hänenkin matkansa. 

Bussissa jututin miestä koko ajan, jotta hän ei sammuisi. Ja hän sitten pysyikin hereillä. Kun sanoin, että nyt seuraava pysäkki on hänen pysäkkinsä, hän nousi ylös penkiltä ja kiitti minua kaikesta. Vielä lähteissään toivotti minulle Jumalan siunausta. 

Joskus varsin pienellä vaivannäöllä voi tehdä jotain hyvää. Vaikka sen, että joku pääsee kotiin. 

Ruokakuvaa ei nyt ole, mutta eilen tuli EMP:iltä tilaamani kissa. Olen haaveillut tästä kissasta jo pidemmän aikaa. Kun olen päättänyt tilata, onkin ollut loppuunmyyty. Ja kun on ollut taas saatavilla, olen ajatellut, että en tarvitse koriste-esinettä. Nyt kuitenkin tilasin ja sain sen. Mielestäni ihana esine makuuhuoneeseeni. Erityisesti niitä aamuja varten, kun herätyskello soi ja on noustava reippain mielin töihin. Annoin kissalle nimeksi Maanantai. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti