perjantai 26. toukokuuta 2023

Viikko takana ja toinen edessä

 Nimittäin päivystysviikko. Tuntuu todella oudolta, kun on muutaman kuukauden tehnyt lyhennettyä työaikaa ja nyt sitten taas normaalisti koko viikon töissä. Onneksi kuitenkin on kevät ja valoisinta vuodenaikaa eikä marraskuun pimeyttä, jolloin jaksaa hädin tuskin pysyä hereillä työpäivän ajan. Viikonloppu on sentään edessä ja vaikka ei kovin lämmintä olekaan luvassa, ei sentään ole luvattu sadettakaan. 

Aamulla katsoin ikkunasta ja huomasin kahden mustarastaan lentävän välillä pihastani pois ja hetken päästä taas pihaani. Tajusin, että linnut ovat jälleen tehneet pesän räystään alle. Ei ole ensimmäinen kerta, mutta nyt en raaski grillata pihalla. Tuli ja savu kun voivat säikäyttää linnut pois enkä halua, että pesään jäävät munat tai poikaset hylätään. Jossain vaiheessa täytyy käydä kurkistamassa, ovatko poikaset kuoriutuneet ja sen jälkeen seurata niiden poistumista pesästä. Toistaiseksi en nyt käy takapihallani lainkaan vaan annan mustarastaille pesimärauhan. 

Iltapäivällä oli kova ukkonen ja Stella tietenkin peloissaan. Isoja rakeitakin satoi niin paljon, että maa oli aivan valkoinen. Onneksi en ollut ehtinyt hankkia kesäkukkia ruukkuihin. Pihallani olevasta alppiruususta osa kukista kärsi raekuurosta ja putosi maahan, mutta onneksi ei kaikki. 

Vaikka ilma onkin tänään viileä, ulkona pienen metsikön luona on aivan huumaava tuoksu. Yritin Stellan kanssa kävelyllä ollessani ottaa kielomerestä kuvan, mutta ei onnistunut. Stella kiskoi hihnassa ja halusi mahdollisimman nopeasti kotiin, joten päätin jättää kielojen kuvaamisen toiseen kertaan. Aroniapensaassa on runsaasti kukkia ja jos kesä on aronian suhteen suotuisa, loppukesästä on taas paljon marjoja. 
Päädyin tilamaan tämän päivän ostokset Woltin kautta lähikaupasta, koska en halunnut jättää Stellaa yksin kotiin ukkosen jälkeen. Huomenna siis edessä kauppareissu ja viikkosiivous. Tuntuu kyllä oudolta, että on vain kaksi vapaapäivää ja sen jälkeen taas kokonainen työviikko. Eläkepäiviin on kuitenkin enää 800 työpäivää. 

Työpäivä meni erilaisissa palavereissa ja lounaaksi söin vain muutaman nakin. Kylmänä. Päivälliseksi keitin pastaa ja tein kylmäsavulohesta, katkaravuista - Tikru sai toki osansa niistä - kermasta ja mausteista kastikkeen. Lisäksi vähän salaattia. 
Kello on vasta puoli seitsemän illalla ja minua väsyttää niin, että voisin nukahtaa. Ehkä olisi hyvä mennäkin jo nukkumaan? Ja herätä aamulla pirteänä ... niin.... siivoamaan. Plääh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti