lauantai 6. toukokuuta 2023

Kruunajaiset vietetty

 Tänään vietettiin Kuningas Charles III:n kruunajaisia. Samalla Camillasta kruunattiin kuningatar. Heräsin aamulla aikaisin ja kun olin käyttänyt Stellan aamulenkillä, aloin valmistella kruunajaisiin tarjottavia. Suunnitelmissani oli tehdä vaikka mitä, mutta päätin sittenkin vähentää tarjottavian määrää. Ihan liikaa tuli kaikkea silti ja näitä syön varmaan koko viikonlopun. Makeita herkkuja vielä pitkään. 

Suolaisiksi tarjottaviksi tein kolmioleipiä. Kanaleipiä, jokirapuleipiä, paahtopaistileipiä ja mangochutney-cheddar -leipiä. Alunperin ajattelin, että teen paahtopaistin itse, mutta päädyin ostamaan valmiina. Surkean pieni jääkaappini tuli muutenkin niin täyteen elintarvikkeita, että edes kilon paahtopaisti olisi vienyt liikaa tilaa. Paahtopaistileipiin sekoitin majoneesista, piparjuuresta ja persiljasta tahnan, jota levitin leipien päälle. Tahnan päälle rucolaa, pari viipaletta paahtopaistia sekä marinoituja punasipuleita. 

Kanaleipiin ruskistin broilerisuikaleita, jotka maustoin reilusti curryllä. Sekoitin joukkoon majoneesia sekä silputtua persiljaa ja siinäpä kaikessa yksinkertaisuudessa nämä leivät. Leipien päälle levitettä, rucolaa ja kanaseos.

Jokirapuleipiä varten silppusin jokirapuja, sekaan hieman mustapippuria, majoneesia ja kevätsipulia. Voitelin leivät levitteellä, päälle vähän rucolaa ja rapuseosta. 

Mangocutney-cheddar -leipiä varten ostin valmista mangochutneytä. Levitin sitä leipien päälle, lisäksi hieman rucolaa ja muutama siivu cheddar-juustoa. 
Käärin kaikki leivät tuorekelmuun ja laitoin jääkaappiin odottamaan viimeistelyä. Ennen tarjolle asettelua leikkasin leivistä reunat pois ja leikkasin leivät vielä kolmioiksi. 

Makeat herkut ostin kaikki valmiina. Mutakakku ei irronnutkaan siististi pahviselta alustaltaan, joten oli laitettava se tarjolle sellaisenaan. Lisäksi oli pieniä juustokakkuja, erilaisia suklaakonvehteja ja Baileysin kaakaopommeja. Vadelmia, karhunvatukoita, kermavaahtoa ja kinuskikastiketta. Niin ja englanninlakritsisekoitusta. Juomana kahvia, englantilaista kuohuviiniä sekä Baileys-likööriä. Musta tee olisi tietenkin ollut parempi vaihtoehto, mutta olen enemmän kahvin kuin teen ystävä. 





Juhlallisuudet alkoivat jo klo 11:45 ja koska en ollut syönyt vielä aamiaista, kruunajaistarjottavat olivat myös aamiaiseni. Keskellä päivää ei sitten kuitenkaan tehnyt mieleni sen enempää kuohuviiniä kuin likööriäkään. Pullot jäivät avaamatta. 














Juhlallisuudet alkavat päättyä. Ainakin se, mitä televisiosta näytetään. Ehkä vielä illemmalla avaan kuohuviinipullon tai sitten en. Kohta pitää lähteä viemään Stella päivälenkille. Tänä viikonloppuna ei tarvitse tehdä enää  ruokaa, näillä eväillä pärjää hyvin vielä huomisenkin. 

God Save the King!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti