lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäisjuttuja

Olen saanut lomaviikollani aikaiseksi vähemmän kuin olin suunnitellut. Mikä sinänsä ei ole ylllätys. Jotenkin tuntuu, että kauppareissuihin menee nykyisin hirveän paljon aikaa. Tavallaan niihin meneekin, kun lähikaupan tarjonta on olematon ja joka asia on lähdettävä hakemaan bussimatkan päästä.

Parina iltana olen ommellut verhoja. Ostin jo vuosia sitten olohuoneeseen verhokankaan, joka on kuitenkin seissyt kaapissa odottamassa ompelemista. Pari vuotta sitten ostin kesäverhoiksi Eurokankaasta kankaan ja sekin kangas on lojunut kaapin perällä. Nyt sain lopulta ommelluksi sekä kesäverhot että syksyksi paksummat ja peittävämmät verhot.
Eilen pesin olohuoneen ikkunat ja kun olin ripustanut verhot ikkunaan, halusin väreihin sopivan pöytäliinan. Ruokapöytäni on suuri, 8-12 hengelle sopiva, ja siksi pöytäliinan on oltava 3 metriä pitkä. Sellaisia ei valmiina saa kovinkaan monesta kaupasta ja vielä vähemmän on valinnanvaraa väreissä. Niinpä suuntasin jälleen Eurokankaaseen kännykässäni valokuvat molemmista verhoista. Kangaskaupassa en oikein osannut päättää, ostaisinko vihreän vai sinisen kankaan, joten päätin ostaa molemmat.
Aamulla heräsin tuttuun tapaan kuudelta ja lähdin koiran kanssa ulos. On ihanaa, kun aamut ovat valoisia. Ketään muuta ei vielä siihen aikaan aamusta tullut vastaan, mutta lammella joutsenpariskunta uiskenteli kaislikossa. Istuin hetkeksi laiturille katselemaan niiden upeaa kauneutta ja nautin hiljaisuudesta. Kotiin palattuani laitoin aamiaiseksi jokirapuvoileivän, kupillisen kahvia sekä vadelmia.
Päivä kului pyykkiä silitellessä ja ulkoillessa. Iltapäivällä  tein lopuista jokiravuista alkuruuaksi keiton.
Pääruuaksi tein luomukaritsan etuselkäpaloista mausteista lihapataa. Ensin paistoin lihapalat nopeasti voissa ja laitoin ne pikkusipuleiden kanssa pataan. Paistinpannun huuhtelin punaviinillä ja lihaliemellä, jonka sekaan lisäsin pippurisekoitusta sekä tomaattipyrettä. Yksi yksikyntinen valkosipuli viipaloituna, pari laakerilehteä, tuoretta timjamia, teelusikalliset kanelia sekä juustokuminaa ja liemi lihapalojen päälle, kansi kiinni ja pariksi tunniksi uuniin.
Jälkiruuaksi laitoin mansikoita ja vaniljakastiketta sekä pienen macaronin, jossa täytteenä mansikkahilloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti