maanantai 7. huhtikuuta 2014

Kaloreita, kaloreita

Viikko on vierähtänyt ja painoa on pudonnut huikeat 2,3 kg. Nesteitä osa, mutta motivoi jatkamaan. Olen myös koittanut liikkua enemmän ja koira on ollut ihmeissään, kun kävelen aiempaa huomattavasti reippaammin. Eilen intouduin tekemään pidemmän lenkin muutaman tunnin välein. Tänään - koska satoi - on jäänyt vain yhteen pidempään lenkkiin.

Tavoitteessa (1200 kcal/vrk) on ollut yllättävän helppoa pysyä.  Alun hankaluudet on ohitettu ja pienentyneet annoskoot alkavat olla jo ihan luonteva valinta. Lihottava santsilautanenkaan ei ole tuntunut tarpeelliselta. Edelleenkin kaipaan salaattien lisäksi "oikeaa" ruokaa eli jotain lämmintä.  Lounaaksi on helppo ja nopea tehdä jokin salaatti, kuten alla oleva pähkinäsalaatti. Muutama pähkinä teki salaatista ruokaisamman ja täyttävämmän.
Löysin vahingossa uunini grillitoiminnon (juu, olisihan käyttöoppaan voinut joskus lukeakin) ja sillä saakin helposti ja nopeasti valmistettua grillattua ruokaa. Ensimmäinen kokeiluni oli kesäkurpitsalla, sipulilla, juustolla ja kananmunalla täytetty uunipaprika.
Torstaina toimistolta tullessani poikkesin Citymarketissa ja ostin kalatiskiltä neljä kampasimpukkaa. Nämä merenelävät eivät ole oikein kuopuksen suosiossa, joten ostin niitä vain itselleni. Voissa paistettuna, vain hieman suolaa, pippuria ja limemehua päälle. 
Myös aamiaisten kokoa olen yrittänyt pienentää. Juuri, kun ylipäätään olin tottunut syömään aamiaista! Mutta vähemmälläkin pärjää.
Eilen kävin Itäkeskuksessa Stockmannilla ostamassa kahviin makusiirappia ja samalla reissulla hain Myllypurosta yhden huutamani esineen. Olin lähteissäni syönyt vain aamiaisen ja lounas jäi väliin. Suunnittelin meneväni kotimatkalla Myyrmäessä ravintola Red Onioniin syömään, mutta harmikseni ravintolan keittiö menikin jo klo 18 kiinni ja viimeinen tilaus otettiin vastaan 45 minuuttia aikaisemmin. Olin siis armotta myöhässä!

Kotiin saavuttuani nälkä kurni vatsassa ja piti keksiä nopeasti jotain ruokaa. Otin pakastimesta Pirkan luomu röstiperunan ja laitoin sen pannulle paistumaan. Leikkasin pätkän vuohenjuustoa ja se myös pannulle. Sillä aikaa sekoitin kermaviiliin raastettua piparjuurta, käärin kolme savuhevosen viipaletta rullalle ja asettelin salaattiainekset lautaselle. Kun röstiperuna ja vuohenjuusto olivat valmita, lisäsin kermaviilikastiketta lihan päälle ja Tannisen chilisen Punajuurihilloketta vuohenjuuston kaveriksi. Nälkä lähti ja kaloreita oli reilusti vähemmän kuin olisi ollut ravintola-annoksessa.
Olen koko viikon kaivannut kastiketta! Jotain paksua, lämmintä ja suussasulavaa. Kastikkeet ovat kuitenkin jääneet niiden kohtuuttoman suuren kalorimäärän vuoksi. Tänään kuitenkin halusin myös kastikkeen, joten tein luomumaissikanalle salvia-valkoviinikastikkeen. Yllättävän hyvää, vaikka korvasinkin kuohukerman puoliksi ruokakermalla ja puoliksi rasvattomalla maidolla.
Herkutteluakaan ei pidä kokonaan unohtaa. Sekoitin maitorahkaan tuoreita mansikoita ja ruokalusikallisen karamellimakusiirappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti