maanantai 28. huhtikuuta 2014

Koiruuksia

Viikko on lopuillaan ja riehakas, tassujen täyttämä viikonloppu myös. Tyttäreni on ollut viikonloppulomalla Oslossa ja sen aikaa Mango on ollut minulla hoidossa. Stella on ollut ikionnellinen, kun sillä on ollut kaveri. Ja nuo kaksi tulevat aivan loistavasti toimeen: edes ruokakupista tai puruluista ei tule riitaa. Välillä on ollut siskoni tytär ja välillä kuopukseni apuna, kun olen parivaljakkoa ulkoiluttanut. Kummankin kanssa pärjää vallan mainiosti, mutta yhdessä nuo ystävykset riehuvat. Yksin en siis pysty molempia viemään ulos yhtäaikaa, joten joko olen tarvinnut apua tai sitten olen käyttänyt ensin toisen koiran ja vasta sitten toisen.
Aamulenkkien jälkeen lähdin katsomaan, että tyttäreni kissoilla oli kaikki kunnossa. Oli valtavan kaunis ja lämmin aamu, joten viimein luovuin toppatakistanikin.  Rakastan aurinkoa ja lämpeneviä ilmoja enkä malta odottaa, että pääsisin puutarhahommiin.
Vietin kissojen kanssa tunnin verran ja lähdin kävelemään kohti Myyrmäkihallia. Sekin on yksi alkavan kesän merkki, että Myyrmäkihallin kirpputorit alkavat jälleen. Tämä oli siis kevään ensimmäinen viikonloppu, jolloin kirpputori järjestettiin.

Jo heti alussa löysin paljon ostettavaa. Vaikka en olekaan ollut erityisen ihastunut Arabian Myrna -sarjaan, tämä kuppi oli niin upeassa kunnossa, että en voinut vastustaa kiusausta.
Jonkin aikaa kirpputoria kierreltyämme löysin aivan ihanat kahvikupit!!! Niin prinsessamaiset kuin olla ja voi! Puoli tusinaa käsinmaalattua vaaleanpunaista posliinikuppia aluslautasineen ja pullalautasineen vain 30 €. Astiasto suorastaan huusi nimeäni myyntipöydältä ja pakkohan minun oli nämä kaunokaiset ostaa mukaani.
Löysin myös kaksi vanhaa lasipulloa. Pullot nähdessäni muistui lapsuus mieleen, koska silloin tuollaisissa pulloissa myytiin kotikaljaa.  Pieni posliininen kannu, pieni lasikulho sekä 6 kappaletta shamppanjalaseja oli vielä saaliinani. Olisin ostanut vielä yhden astiaston, jos matkassa olisi ollut autoilija. Nyt olin kirpputorilla ystäväni kanssa eikä meillä kummallakaan ole autoa.
Tänään on tietysti laitettu myös ruokaa. Perjantaina ostin kokonaisen luomunaudan ulkofileen, josta suurimman osan pakastin, mutta osasta tein riimihärkää. Pippuria, suolaa, timjamia, basilikaa ja valkosipulia hieroin lihan pintaan. Päälle punaviinä niin, että liha on viinin peitossa. Sen jälkeen puoleksitoista vuorokaudeksi jääkaappiin maustumaan. Kun liha on maustunut, viini kaadetaan pois ja liha kääritään tiukasti muoviin ja laitetaan pakastimeen. Jäätynyt liha otetaan noin 15 minuuttia ennen leikkaamista pois pakastimesta ja siitä leikataan terävällä veitsellä ohuita viipaleita.

Alkuruuaksi tein siis tänään tuoretta parsaa, riimihärkää ja piparjuurikermaviilikastiketta.
Pääruuaksi luomukaritsan kyljyksistä, taateleista, sipuleista ja tomaattimurskasta sekä mausteista taginepataa. Lisäksi riisiä, oliiveja ja marinoituja valkosipulinkynsiä.
Jälkiruuaksi kotitekoista päärynäjäätelöä, kinuskikastiketta sekä mansikoita. Ja tietenkin kahvia uusista kupeistani! Jäätelössä oli kerma korvattu maidon ja valmiin vaniljakastikkeen sekoituksella, jolloin se ei ollut niin lihottavaa kuin olisi ollut kuohukermasta valmistettu jäätelö.
Ensi torstaina on vappu, joten olen siman kanssa nyt hieman jo myöhässä. Tosin useimmiten simani ovat valmistuneet kolmessa päivässä, joten saatan sittenkin ehtiä. Tänään siis laitoin vappusiman käymään ja toivon parasta.
Kun illalla lähdin koirien kanssa ulos, jossain lähistöllä grillattiin. Taivaallinen tuoksu tunki nenään ja mieleni alkoi tehdä makkaraa. Grillattua makkaraa! Ilokseni nykyisin saa Kabanossia luomuna ja sitä olinkin ostanut viikonlopun varalle. Ei muuta kuin pian 30 vuotta hyvin palvellut UPO:n sähkögrilli keittiönpöydälle ja makkarat grilliin.
Niin ja se paino... sekin on mennyt tasaista tahtia alaspäin.  68,3 kg näytti vaaka tänä aamuna.

Ensi viikon olenkin töissä ylläpitopäivystäjä ja toivon, että olisi rauhallinen viikko. Tiistaina on mentävä Pasilaan palaveriin ja on vaikea keskittyä, jos joutuu koko ajan tekemään muuta. Mutta nyt vielä telkkarin ääreen...tyttären konekin näyttää laskeutuneen Helsinki-Vantaalle ja huomenna iltapäivällä Mangokin pääsee taas kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti