maanantai 5. toukokuuta 2014

Myyrmäkihalli

Tänään oli kevään toinen viikonloppu, jolloin Myyrmäkihallissa oli suurkirpputori. Tällä kertaa menimme kirpputorille siskoni autolla ja olisi ollut mahdollisuus ostaa isompiakin tavaroita. En yleensä osta käytettyjä kenkiä, mutta tällä kertaa löysin kahdet lähes käyttämättömät kengät. Itse asiassa toiset niistä taisivatkin olla käyttämättömät. Mukaan siis lähti kiilakorkoiset talvinilkkurit sekä valkoiset, helmin koristellut kiiltonahkaballerinat. Kummatkin kengät olivat 9 €/pari.
Aterimia en löytänyt. Monella myyjällä näin Sorsakosken aterimia ja hieman harmitti, etten alunperin alkanut keräämään niitä. Lapsuudenkodissani oli sellaiset ja niiden saatavuus olisi kohtuullisen hyvä. Mutta jos nyt vaihdan,  mihin laitan nuo "krumeluuriaterimet"?

Ei kirpputoria ilman kahvikuppia. Nämä kahvikupit maksoivat yhteensä 3 € ja minulla on tätä samaa sarjaa pullalautasia sekä jälkiruokakulhoja. Kuppi on pieni, tuplaespressolle sopiva. En oikeastaan tarvitsisi enää yhtäkään kahvikuppia, mutta kun halvalla sai.....
Sen sijaan tarvitsen pieniä, alkupaloille tai jälkiruuille sopivia astioita. Olen käyttänyt usein viinilaseja jälkiruokakulhoina, mutta jos laitan 2 ruokalusikallista viinilasin pohjalle, annos näyttää ... niin, se näyttää pieneltä. Annoskoot on kuitenkin pidettävä pieninä, jos mielii olla syntymäpäivillään jälleen normaalipainoinen. Kirpputorilta löysin erilaisia pieniä lasikulhoja ja pikareita.
Muutamalla myyjällä näin Arabian Siro -sarjan astioita. Kierroksemme lopussa eräs nainen myi sillivatia ja olimme jo lähdössä kirpputorilta pois, kun palasin vielä ostamaan sen. Minulla on valkoisia, kultareunaisia lautasia ja niiden kanssa Siro -sarjan astiat sopivat oikein hyvin. 10 € Arabian sillivadista on pieni hinta ja nyt on siis jälleen yksi sarja, jota kerätä.
Eikä päivää ilman sapuskaa. Alkuruuaksi tein avocadoista tahnan ja sen päälle jättikatkaravuista ja tuorejuustosta toisen. Mausteena käytin valmista cajun-maustetta, jota oli myös pääruuassa.
Pääruuaksi tein maissikanagumbon. Ensin tehdään roux: 0,25 dl öljyä ja samanverran vehnäjauhoja ruskistetaan. Lisätään cajun-vihannekset eli sipulia, varsiselleriä ja vihreää paprikaa. 3 valkosipulinkynttä, 2 tl cajun-maustetta, tomaattimurskapurkillinen, 3 dl lihalientä, 2 laakerinlehteä, 0,5 tl maustepippuria, 1 rkl Worchesterin kastiketta ja purkillinen säilykeokraa (tomaattikastikkeessa) lisätään pataan. Lopuksi 2 maissikanan rintaleikettä. Annetaan hautua kannen alla noin 30 min.
Jälkiruuaksi vielä uunibanaania, mansikoita ja kinuskikastiketta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti