sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Ravintolapäivä

Tänään oli kansainvälinen ravintolapäivä ja päätin lähteä ulos syömään. Olin katsonut netistä, löytyiskö Länsi-Vantaalta popup-ravintolaa, mutta en löytänyt mitään. Myyrmäkeen saavuttuani Paalutorilla oli pari myyntikojua, mutta vain makeita leivonnaisia. Ja minä halusin oikeaa ruokaa. Kiersin kuitenkin katsomassa Paalutorilla moottoripyöriä ennenkuin hyppäsin junaan ja suuntasin kohti Helsinkiä.
Olin tarkistanut, että Rautatietorilla olisi ainakin muutama myyntipiste. Pettymys oli kuitenkin suuri, kun niitä todellakin oli vain muutama eli kolme. Aloin olla nälkäinen, kello oli jo kaksi iltapäivällä enkä ollut syönyt kuin kevyen aamiaisen. Mietin hetken, lähtisinkö kaupan kautta takaisin kotiin. Päätin kuitenkin käydä vielä Esplanadin puistossa ja jos siellä tarjonta olisi yhtä olematonta, palaisin kotiin. Ja onneksi menin, sillä jo Aleksanterinkadulla tulvivat huumaavat tuoksut!
Espalla oli selvästi myyjiä, jotka tekivät ruokaa työkseen. Tavallisella kotikokilla tuskin on valtaisia kaasugrillejä suurine wokkipannuineen. Mutta oli mukana myös muitakin. Näkyi ihan perinteisiä pieniä pallogrillejäkin.

Päädyin ostamaan kahdelta nuorelta naiselta turkkilaista ruokaa: couscousia, linssipyöryköitä sekä jälkiruuaksi baklavaa. Erinomaista!!! Leiriydyin lautaseni kanssa puiston nurmikolle nauttimaan auringosta, ihmisvilinästä ja hyvästä ruuasta.
Syötyäni kiertelin alueella, kävin kuuntelemassa sambaa Esplanadin lavan tuntumassa ja tein pienen kierroksen Kauppatorilla. Kaikenkaikkiaan oikein mukava kokemus. Seuraavalla kerralla haluaisin tutustua johonkin kotikeittiöön.
Jälleen kerran huomasin, miten paljon rakastankaan syntymäkaupunkiani Helsinkiä! Viihdyn siellä loistavasti, sen tapahtumiin ei tarvitse välttämättä edes seuraa vaan voi mennä yksinkin. Odotan jo innolla toukokuun lopulla Kaisaniemen puistossa järjestettävää Maailma kylässä -festivaalia sekä lauantaina 7. kesäkuuta järjestettäviä sambakarnevaaleja. Puhumattakaan Helatorstaina alkavasta kesälomastani, joka kestää kokonaisen kuukauden ja jonka aikana ehtii osallistua moniin Helsingin tapahtumiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti