sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Nokkosia

Kevät tuntuu kamppailevan menneen talven ja tulevan kesän välissä. Vaikka aurinko paistoikin, oli silti lähes jäätävän kylmä. Aamulla ei toppapuku ollut yhtään liikaa, kun lähti koiran kanssa aamulenkille. Lammen joutsenetkin pysyttelivät visusti kaislikon suojissa.

Tänään kävin kuitenkin keräämässä kevään ensimmäiset nokkoset. Kovin olivat vielä pieniä, mutta ei mene kuin muutama päivä ja ne ovat juuri sopivia kerättäväksi.
Viime kesänä alueella siivottiin teiden varsia ja avattiin ojia. Samalla hävisivät monet nokkospusikot. Aivan teiden varsista ei niitä kannatakaan kerätä, mutta omituisen vähän niitä löytyi. Naapurin pihassa on yksi nokkospuska, mutta naapuri taitaa syödä itse omat nokkosensa.
Vaikka saalis ei ollutkaan suuren suuri, siitä riitti oikein hyvin risottoon.  Kuullotin sipulisilppua oliiviöljyssä, lisäsin palan varsiselleria, valkosipulia sekä huuhdellut ja silputut nokkoset. Kypsensin muutaman minuutin, lisäsin risottoriisin sekä valkoviiniä. Sen jälkeen lisäsin lihalientä kauhallisen kerrallaan, kunnes kaikki neste oli imeytynyt ja riisi kypsää. Risottoon kuuluisi vielä nokare voita sekä parmesaanijuustoa, mutta jätin ne tällä kertaa pois.  Nokkosrisoton tarjosin paistetun porsaan ulkofileen ja viskikastikkeen kera.
Viime sunnuntain kirpputorireissulla ystäväni osti korillisen sekalaisia lasiesineitä kolmella eurolla. Hän ei kuitenkaan tarvinnut niitä kaikkia ja oli aikeissa heittää yhden pienen lasikulhon roskiin. Minusta kulho näytti laihduttajan jälkiruokakulholta ja siihen tarkoitukseen se sopii mainiosti. Jälkiruuaksi laitoin mansikoita sekä vanilja- ja kinuskikastiketta.
Huomenna on jälleen kirpputoripäivä. Haluaisin lisää pieniä emalikulhoja kissojen ruokakupeiksi. Myös lusikoita, haarukoita ja veitsiä voisi olla enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti