sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Euroviisut ja vähän muuta

 Eilen oli Euroviisujen (Eurovision Song Contest) 2022 finaali. Suomen The Rasmus selvisi hienosti finaaliin, mutta siellä sijoitus ei ollut toivomani kaltainen. Siitä huolimatta muutama suosikkini oli listan kärjessä. 

Vietin eilistä ihan vain Stellan ja Tikrun kanssa kolmistaan. Tein jo iltapäivällä viisukatsomoon pientä naposteltavaa. Oikeastaan minun piti tehdä vain dipattavia, mutta kun päivän mittaan viestittelin ystäväni kanssa ja hän kertoi, mitä kaikkea itse laittaa illaksi, päätin tehdä vähän enemmänkin. Tein uunissa lihapullia ja lisäksi perunasalaatin. Kurkkua, porkkanaa ja juustoa suikaleiksi sekä dippikastiketta. Kun ystäväni kertoi tekevänsä vielä vohveleita, innostuin minäkin paistamaan ohukaisia. Niiden kanssa vadelmahilloa, suklaakastiketta ja kermavaahtoa. Juomaksi keitin teetä. 

YLE aloitti ohjelman jo iltauutisten jälkeen. Esitettiin katsojien toiveiden mukaisia lauluja vuosien varrelta. Ja tulihan sieltä vuoden 2006 voittajakin eli Suomen Hard Rock Hallelujah. 
Kilpailut kestivät pitkälle yöhön asti. En ole koskaan aikaisemmin äänestänyt Euroviisuissa, mutta nyt oli pakko. Oli siellä muitakin hyviä, mutta Viron kilpailukappale oli aivan ihana!!! Voisin kuunnella tätä uudestaan ja uudestaan. Ja kuuntelenkin. 

Tänään onkin ollut kuin olisi juhlinut aamuyöhän asti baarissa. Nukuin kymmeneen asti aamulla enkä ole saanut oikein mitään aikaiseksi. Pessyt pyykkiä ja ripustanut pyykit narulle kuivamaan. Ja laittanut ruokaa. Olisi paljon tekemistä, mutta jotenkin tuntuu, että pitkään nukkuminen hukkasi melkein koko sunnuntaipäivän. En viitsi aloittaa mitään isompaa, koska joutuisin jättämään kuitenkin kesken. 

Päivälliseksi tein broilerinsuikaleista, perunoista, porkkanoista ja keltajuurista laatikon. Leikkasin juurekset hyvin ohuiksi siivuiksi ja ruskistin broilerisuikaleet pannulla. Käytin valmiiksi marinoituja suikaleita. Keitin liemen, jossa on kanalientä, tuoretta rosmariinia ja salottisipulia. Liemen keitin kasaan eli annoin kiehua, kunnes nestemäärä oli vähentynyt puoleen. Uunivuokaan laitoin vuorotellen eri juuresviipaleita, jokaisen viipalekerroksen väliin suolaa, mustapippuria ja lusikalla kanalientä. Noin puoleen väliin kerroksia laitoin broilerin. Päällimmäiseksi kerrokseksi perunaviipaleita ja niiden päälle voisulaa. Paistoin laatikon 200 -asteisessa uunissa tunnin verran.
Käytin Stellan iltalenkillä jo tavallista aikaisemmin. Huomenna alkaisi taas työviikko. Onneksi toukookuun lopussa on vielä helatorstai ja olen ottanut välipäiväksi jäävän perjantain vapaaksi. Siskoni tekee nelipäiväistä työviikkoa ja täytyy myöntää, että kelpaisi itsellenikin. Mikään ei todellisuudessa estäisi minua tekemästä lyhyempää työviikkoa, mutta kun joutuu sopimaan palavereja useamman ihmisen kanssa, ei välttämättä aina menekään niin, että saisi juuri perjantain tai maanantain vapaaksi. Nyt, kun päivät ovat taas pitkiä, iltaisin - yleensä - jaksaa valvoa pidempään. Syksyn tullen voisin kuitenkin harkita lyhyempää työviikkoa. Tässä iässä kuitenkin olen alkanut miettiä enemmän tulevaa eläkettäni ja lyhyempi työviikko tarkoittaa myös pienempää eläkettä. Asiaa voisin kuitenkin miettiä uudelleen syksyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti