tiistai 3. toukokuuta 2022

Toukokuu

 Toukokuu on alkanut ja kesäloma lähenee koko ajan. Ensi perjantana on taloyhtiön pihatalkoot ja jos ei ole aivan kamala ilma, taidan tänä vuonna osallistua. Monena vuonna on osallistumiseni jäänyt väliin. Harmittaa vain, että taloyhtiön päätyyn tuleville jätelavoille ei saa tälläkään kertaa laittaa muuta kuin puutarhajätettä. Pihoillani kun on kaikenlaista rikkinäistä tavaraa, jotka olisin voinut käydä viemässä jätelavalle sellaisinaan. Nyt pitää pistää paloiksi, jotta mahtuvat sekajäteastiaan. Kuitenkin ne kaikki ovat sekajätettä, mutta sahaamisessa ja pilkkomisessa on varsin kova homma. 

Viime viikonloppuna vietettiin vappua. Aaton olin ihan vain kotona. Tein perunasalaatin ja sen kanssa vain nakkeja, valmiita lihapullia, katkaravuilla koristeltuja kananmunanpuolikkaita ja vihersalaattia. 


Vappupäivän vietin siskoni ja vanhempieni kanssa. Oli mukavaa mennä valmiiseen pöytään. Siskoni luona oli tarjolla:

- päärynä-sinihomejuustosalaatti
- hunajamelonia parmankinkkuun käärittynä
- perunasalaatti 
 - vihersalaatti (salaattia, mansikoita ja parsaa)
- jokirapusalaatti
- paahtopaistia ja piparjuurikastiketta
- chilibroileria
- tomaattia ja mozzarellaa balsamico-kastikkeessa
- Munkinpää -juustoa ja viinirypäleitä
- punaviiniä , kuohuviiniä , simaa
- tippaleipiä





Painon pudotuksen unohdin vapuksi, koska en kertakaikkiaan olisi pystynyt kieltäytymään syömästä vatsaani täyteen. Kävimme vappuiltana vielä siskoni kanssa käyttämässä Stellan iltalenkillä, mutta ei vanhan koiran kanssa kävely kovin paljon kilokaloreita kuluta. Eilen ja tänään pitikin sitten palata ruotuun ja syödä kevyemmin. 
Töissä on ollut poikkeuksellisen mukavat kaksi työpäivää. Ei ole ollut palavereja eikä juuri muitakaan keskeytyksiä. Iän myötä tuntuu, että keskeytysten jälkeen palaaminen siihen, mitä oli tekemässä, on vaikeampaa kuin nuorena. Ja se jos mikä ärsyttää. Mutta nyt olen saanut rauhassa koodata ja vieläpä sellaista, josta pidän erittäin paljon. Jos työni olisi pelkästään tällaista, saattaisin jopa harkita tekeväni töitä pidempään kuin elokuuhun 2026. 

Lauantaina Citymarketin tilauksessa tuli kaksi isoa kaalia: varhaiskaali ja punakaali. Niinpä tänään on tullut syötyä kaaliruokia. Ensin lounaaksi paistoin punakaalia, sipulia, kesäkurpitsaa ja tomaattia. Sen kanssa raejuustoa. Päivälliseksi laitoin palan varhaiskaalia päälle seoksen, jossa oli seesamiöljyä, soijakastiketta, raastettua inkivääriä, murskattua valkosipulia, chiliä sekä seesaminsiemeniä. Vähäksi aikaa kuumaan uuniin ja kaalin kaveriks paistoin vielä pannulla pari viiipaletta haloumia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti