tiistai 6. joulukuuta 2022

Itsenäisyyspäivä 2022

 Viime viikot ovat olleet kiireisiä. Toissa viikonloppuna jouduin olemaan töissäkin. Lauantaiaamuna ensin klo 7-9 ja sitten illalla jatkettiin klo 21 lähtien. Hieman ennen aamukahta lopetettiin, mutta jouduin jatkamaan vielä sunnuntaina päivällä. Eilisen pidinkin sitten vapaata. Neljä vapaapäivää peräkkäin. Pistin sytostaatinkin jo perjantaina aamulla, joten en ollut lauantaiaamuna enää väsynyt, kuten yleensä olen sytostaatin jälkeen. 

Neljä päivää olen käyttänyt lähinnä siivoamiseen. Muistan lapsuudestani, miten joulusiivous aloitettiin aina itsenäisyyspäivän jälkeen. Ja siivottiin koko asunto katosta lattiaan. Nyt en sentään sellaista siivousta tehnyt, mutta pesin kaikki kiettiön ja kylpyhuoneiden matot, silitin jouluverhot ja joulupöytäliinat yms. Vielä pitäisi silittää lakanoita, mutta ajattelin silittää samalla, kun illalla katson televisiosta Linnan juhlia. 

Tänä vuonna vietin itsenäisyyspäivää yksin. Siivouksen välissä laitoin kuitenkin ruokaakin. Alkuruuksi syksyllä tekemiäni etikkasäilykkeitä, kylmäsavulohta sekä katkaravuilla koristellut kananmunanpuolikkaat. 

Pääruuaksi tein paahtopaistia. Sattui olemaan sopivasti Citymarketissa tarjouksessa. Lisäksi pippurikastiketta, keitettyjä perunoita, höyrytettyjä porkkanoita sekä viherpippurilla ja hunajalla maustettuja lanttukuutioita. 
Ostin jokin aika sitten Fazerin Pihlaja -marmeladia sekä Valion laktoositonta uunin kestävää Vanilja-kreemiä. Jälkiruuaksi tein näistä viinereitä ja sen kanssa kahvia. 

Olen viime aikoina kokeillut säästää ruokakuluissa siten, että käytän mahdollisimman paljon sellaisia raaka-aineita, jotka maksavat enintään 5 €/kg. Todennut myös, että edullisin ruokavalio olisi lakto-ovo-vegetaristinen ruokavalio. Ihan ilman lihaa en aio jatkossakaan olla, mutta on ollut mielenkiintoista huomata ruokamenojen pieneneminen. Jossain vaiheessa kerron kokeilustani lisää. 

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti