sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Oi tule jo kesä!!!

Kun Ukko Ylijumala on jo muutaman päivä hellinyt valolla, lämmöllä ja auringolla kansaansa, Pohjan Neidon taivaankannelta puhaltama jäinen tuuli iskee luihin ja ytimiin. Eilen olin aamulla - kun aurinko vielä paistoi - kovin optimistinen ja hain kaupasta grillattavaa. Hetken päästä alkoi sataa räntää. Isoja läpyköitä, jotka hitaasti tanssien tippuivat tavaalta alas. Ei siis grillausta vaan pihviliha päätyi paistinpannulle.
Tänään on ollut aurinkoinen päivä, mutta tuuli vielä kolea. Aamulla nukuin taas kerran liian pitkään. Nopeasti aamiainen ja Tikrun kanssa syömään. Söin lapsuudessani 1960-luvulla loppuelämäni tarpeiksi puuroa, mutta joskus pikapuuro yksinkertaisesti on vaan niin helppoa ja nopeaa, että voihan sitäkin syödä.
Iltapäivällä huomasin, että koiran puruluut ja Dentasticksit olivat loppu. Siis ei muuta kuin kauppaan. Lähikauppa sijaitsee Vakiksen vieressä ja kun pääsin kaupalle asti, Vakiksen ovi oli auki. Joskus tuntuu, että polviini tekonivelen laittaneilla ortopedeilla ja Vagabondan omistajalla on ollut jokin salainen sopimus. Koska ihan mitään enakolta suunnittelematta jalkani yksinkertaisesti vain veivät Vakiksen ovesta sisään.
Ikääntymisessä parasta on mielestäni kiireen loppuminen. Ei tarvitse enää juosta tukka putkella paikasta toiseen. Jos kauppareissulla pistäytyy lasillisella viiniä, siihen ei ole mitään estettä. Voisi juoda toisenkin lasillisen, jos haluaisi. Minulla alkoi kuitenkin olla jo nälkä, joten pikaisesti kävin kaupassa ja sen jälkeen kotiin.

Tein sekä porsaanleikkeitä että kampasimpukoita varten marinadin seesamiöljystä, soijakastikkeesta, raastetusta inkivääristä, valkosipulista, korianterista ja chilistä. Kampasimpukoiden marinadiin lisäsin vielä lorauksen limemehua.

Jälkiruuan tein Valion Irish Cream & Coffee -rahkasta, kekseistä, mansikoista sekä Salted Caramel pähkimöistä. Jälkiruuan kanssa vielä kupillinen espressoa.
Ensi viikolla on taas päivystysviikkoni. Meillä kiertää päivystysvuorot ja osuu - jos ei vaihdeta vuoroja - jokaiselle joka 8. viikko. Huomenna pitäisi siis  päästä ajoissa sängystä ylös. Tiistaina onkin vasemman polveni jälkitarkastus Peijaksen sairaalassa. Hieman jännittää, mitä mieltä ortopedi on polveni taipumisesta. Pitää myöskin  muistaa, että HSL uudisti lippusysteeminsä ja on osattava ostaa oikea lippu. Toivottavasti muistan, että tarvitsen nimenomaan BC-lipun enkä vahingossa osta AB-lipua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti