keskiviikko 17. marraskuuta 2021

Viittä vaille valmis

 Nyt ei ole enää montaa asiaa tekemättä keittiöremontissani. Varsinaisia remonttiasioita ei enää yhtäkään. Tarvitsen vielä seinälle koukun, johon saan ripustettua tarjotintelineen ja siihen tarjottimet. Keittiön lampussa on paikka kolmelle kynttilälle ja tilasin muutama päivä sitten 3 oranssia kynttilää, jotka lähetyksen seurannan perusteella ovat jo matkalla. 

Olin harkinnut keittiöön vielä tablettia josta ruoka laittaessani voisin katsoa suoratoistokanavia. Hinnat olivat kuitenkin niin kovat, että en hankikaan. Vien vanhan kannettavan tietokoneeni keittiöön, kiinnitän siihen yhden ylimääräisen litteän näytön ja hankin langattoman näppäimistön. Näppäimistö on jo tilattu, näyttö työhuoneessa jossain romujen seassa ja vanha tietokone sänkyni päädyssä. Saan piilotettua tietokoneen keittiössä paistinpannujen taakse eikä pöydällä siis tarvitse olla muuta kuin näppäimistö.

En edes muista, milloin olen viimeksi syönyt keittiön ruokapöydän ääressä!! Siitä on jo useita vuosia. Voisin oikeastaan lopettaa sängyssä ja työpöydän ääressä ruokailun ja siirtyä syömään keittiössä. Sunnuntaisin aamiaiset tietysti sängyssä, koska sillä perinteellä on minulle tärkeä merkitys. 



Pandemiatilanne on mikä on. Tartuntaluvut kasvavat edelleen. Joissain sairaaloissa on jouduttu jo siirtämään potilaita muihin sairaaloihin. Etelä-Suomen Aluehallintovirasto valmistelee uusia kokoontumisrajoituksia pahentuneen epidemiatilanteen vuoksi. Kanta-Hämeessä annettiin uudelleen etätyösuositus ja maskisuositus. Monille muillekin alueille on tulossa lisää rajoituksia. Uusia tartuntoja ilmoitettiin tänään 1151 kpl.
Tänään tein päivälliseksi "jämäpastaa" eli uunivuokaan sipulia, pekonia, tomaattimurskaa, pastaa, kermaa, valkosipulia, mausteita ja juustoraastetta. 
Huomenna tai ylihuomenna pitäisi lähteä käymään Myyrmannissa apteekissa. Samalla reissulla ajattelin käydä katsomassa hieman joululahjoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti