lauantai 13. marraskuuta 2021

Vuoden harmain päivä 2021

 Viikolla työkaverini alkoi puhua toiselle työkaverilleni "lonkeropäivästä" ja minä ihmettelin, mistä he oikein puhuvat. Kysyin asiaa ja työkaverini vastasi, että Vuoden harmaimmasta päivästä. En edelleenkään tiennyt, mistä on kyse, mutta minulle selvisi, että kyseessä on Hartwallin vuonna 2019 lanseeraama tapahtuma, jossa marraskuun puolivälissä juhlitaan Vuoden harmainta päivää. Juhlajuomana tietenkin Hartwallin Long Drink -juoma eli lonkero. Joten pitihän minunkin sitten juhlistaa Vuoden harmainta päivää yhdellä lonkerolla. 

Aamupäivä meni lepäillessä ja suoratoistokanavia katsellessa. Puolen päivän aikaan lähdin viemään Stellan päivälenkille ja sen jälkeen aloin maalata. Keittiössä vielä ovenkarmit, ikkunankarmit sekä ovet. Koiran iltalenkin jälkeen maalaan vielä viimeisen kerroksen ja sen jälkeen keittiön kiinteät pinnat ovat valmiit. Huomenna imurointi, lattioiden pesu, matot takaisin lattialle sekä uuden pöydän ja tuolien kokoaminen. Ja lopuksi maalaan vielä keittiötikkaani oranssiksi. Ikkunan pesu sekä verhojen valitseminen, silittäminen ja ripustaminen ovat myös huomisen suunnitelmissa.

En yhtään muista, onko minulla keittiön verhoja, joissa olisi oranssia. Pari vuotta sitten "konmaritin" liinavaatekaappiani ja saatoin laittaa kierrätykseen verhot, joissa oli paljon oranssia. Onneksi Anita Wangelin retroleipälaatikoissa ja -purkeissa on muitakin värejä, joten jotkut verhot varmasti löytyvät. 

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ei saanut eilen julkaistua päivän koronatartuntalukuja, joten Excelissä nyt vain sairaalassa sekä tehohoidossa olevien koronapotilaiden lukumäärät. Maanantaina varmasti tavallistakin suuremmat tartuntaluvut.
Tänään on mennyt ateriarytmini taas pieleen. Söin aamiaisen vasta keskipäivällä. Puuroa, Fazerin Alku mansikkahilloa sekä kahvia. Mansikkahillo tuli eilen Citymarketin tilauksessa näytekappaleena. Olin ensin vähällä tilatakin sitä, mutta päätin valita perinteisemmän mansikkahillon. Ja hyvä niin, koska sain Fazerin uutuustuotteen ilmaiseksi. Hillon maku oli aika mieto. Se ei sisällä lisättyä sokeria ja sen huomasi mausta. Ihan hyvää ja sopisi mielestäni parhaiten täytekakun väliin, koska ei ole liian makea. 

Lounas sekä välipala jäivät tänään väliin ja päivälliseksi oli karjalanpaistia, keitettyjä perunoita ja salaattia. Karjalanpaisti on helppo ruoka päivänä, jolloin on koko ajan tekemistä eikä ehdi seistä hellan vieressä kokkailemassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti