sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Kekri 2021

 Eilen vietin kekriä. Tänä vuonna ihan vain itsekseni. 60-vuotissyntymäpäiväni ja niiden valmistelu vei sen verran voimia, että en jaksanut järjestää lähisuvulle kekriä. Kuitenkin vain kuukauden päästä on itsenäisyyspäivä ja olen jo kutsunut lähisuvun meille itsenäisyyspäivän päivälliselle. 

Eiliseksi tein elämäni ensimmäisen suolaisen tuorejuustokakun. Kakkuun tuli myös punasipulia, tilliä ja kylmäsavulohta. Kakun pohjan tein erilaisista voileipäkekseistä. Onnistui rakenteeltaan yllättävän hyvin ja maku oli erinomainen.

Alkuruuaksi oli siis lohikakkua. Pääruuaksi uunissa paistettua porsaan ulkofilettä, keitettyjä perunoita, pekoni-omenakastiketta, lanttulaatikkoa ja rosollia. Jälkiruuaksi karpalo-piparkkakkurahka. 


Mango oli minulla perjantain ja lauantain välisen yön. Ensimmäistä kertaa pystyin viemään molemmat koirat samaan aikaan iltalenkille. Kummallakin ikää jo 9 vuotta eivätkä enää riehu yhdessä kuten joskus nuorempana. Stella viihtyy parhaiten yläkerrassa omalla pedillään nukkumassa, mutta Mangon vierailun ajan Stellakin halusi olla alakerrassa. Pöydän alla lattiallakin kelpasi, kun oli rakas ystävä yökylässä.
Muuten eilinen oli hiljentymisen aikaa. Rauhallinen päivä nelijalkaisten perheenjäsenten kanssa.
Tänään onkin ollut hieman puuhakkaampi päivä. Sain maalattua loput keittiön katosta sekä yhdestä seinästä ensimmäisen kerran. Vielä pitäisi maalata muutama kerros. Ehkä illemmalla toinen kerros ja huomenna kolmas. Sen jälkeen voin tehdä keittiön osalta viimeisen asian eli maalata keittiötikkaatkin oranssiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti