keskiviikko 10. elokuuta 2022

Kasvisvoittoista ruokaa

 Nyt siis menossa kasvisvoittoisempi ruokavalio. Ei siis vegaaninen, koska kaapeista löytyy kaikenlaista, joita on tarkoitus käyttää. Kuten vaikka kanaliemikuutiot, juustot yms. Lupauduin alkuviikosta kirjoittamaan Facebook-kavereilleni myös reseptit ruokiin, joten laitan samat jutut myös tänne blogiinikin. Koska kirjaan syömiseni Sulamoon ja teen näistä ruuista sinne omat "suosikit", pystyn hyvin seuraamaan sieltä, miten ruuistani saa tarvittavia ravintoaineita. Puoli kiloa kasviksia toteutuu helposti eikä proteiinin saannissakaan - ainakaan toistaiseksi - tunnu olevan ongelmaa. 

Tänään söin lounaaksi bataatti-maissikeittoa. Tein keiton valmiiksi jo eilen, jotta oli helppo lämmittää mikrossa. Keskipäivällä alkanut palaveri kesti arvioitua pidempään, joten pääsin vasta puoli kahden aikaan lounaalle. Päivälliseksi tein kasviscoucousin, johon laitoin kikherneitä. 

Bataatti-maissikeitto

- 7 dl vettä
- 2 kanaliemikuutiota
- 300 g bataattia
- 200 g pakastemaissia
- 1 keskikokoinen sipuli silputtuna
- 2 valkosipulin kynttä murskattuna
- 1 mieto punainen chili
-  noin 180 g (eli vajaa purkillinen) Koskenlaskija Ruoka Cheddar (Valio)
- muutama tortillachipsi ja tuoretta korianteria koristeeksi.

Kuori ja paloittele bataatti. Laita kattilaan vesi, bataattipalat, puolet maisseista, kanaliemikuutiot, silputtu sipuli, puolet chilistä ja valkosipuli. Keitä, kunnes bataatit on kypsiä. Nosta kattila liedeltä ja soseuta. Laita kattila uudelleen liedelle, lisää loput pakastemaissista, cheddar sekä loput chilistä. Kuumenna nopeasti kiehuvaksi ja tarjoile.

Kasviscouscous
- 1 tlk suolaliemeen säilöttyjä kikherneitä
- 1tlk Pirkan valkosipulitomaattimurskaa
- 1 keskikokoinen sipuli
- puolikas keltainen paprika
- 200 g kesäkurpitsaa
- 20 g rusinoita
- 0,5 dl couscousia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 2 tl Ras el hanout -mausteseosta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kanelia
- ripaus mustapippuria
- suolaa maun mukaan
- tilkka oliiviöljyä
- (persiljaa koristeluun)

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota silputtu sipuli siinä. Lisää tomaattimurska ja vesi (kannattaa huuhdella tomaattimurskapurkki vedellä ja kaataa se pannulle). Lisää murskattu valkosipuli, Ras el hanout, kanaliemikuutio, mustapippuri, paprikajauhe, kaneli,  rusinat sekä valutetut ja huuhdellut kikhernneet. Anna hautua noin 10 minuuttia. Lisää paloiteltu kesäkurpitsa, paloiteltu paprika sekä couscous. Anna hautua vielä 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele persiljalla.  Tarjoa leivän sekä kaali-appelsiinisalaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti